Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
2004... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στις πλάτες του λαού

Με πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ενός χρόνου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» προσπαθούν να κρύψουν τις αρνητικές επιπτώσεις της διοργάνωσης. Η άκρατη εμπορευματοποίηση, το δυσβάσταχτο κόστος για τους εργαζόμενους, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η ένταση της αστυνομοκρατίας, η καταστροφή του περιβάλλοντος, συνθέτουν την εικόνα της Ολυμπιάδας των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εθιμοτυπικές φιέστες έδωσαν και πήραν χτες. Στη Λοζάνη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, απέστειλαν πρόσκληση προς όλους τους αθλητές του κόσμου να συμμετάσχουν στους αγώνες, σύμφωνα με την Ολυμπιακή παράδοση. Σε Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν συναυλίες, ενώ στην Αθήνα συνεχίζονται οι δοκιμαστικές διοργανώσεις.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, να αξιοποιήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες για να εξωραΐσει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, και η... τηλεοπτική εικόνα τεχνητής ευφορίας, πρέπει να πέσουν στο κενό.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ