Πέμπτη 7 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Χιροσίμα: Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα κτηνωδίας

Σε κλάσματα δευτερολέπτου η πυρηνική λαίλαπα εξαφάνισε τη Χιροσίμα και, τρεις μέρες αργότερα, το Ναγκασάκι.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου ο πυρηνικός άνεμος σάρωσε τη ζωή στις δυο πολιτείες, από τη μια άκρη ως την άλλη. Ηφαιστειακές θερμοκρασίες 5.000 βαθμών Κελσίου και πάνω έλιωσαν τα πάντα, εκτός από μια θολωτή στέγη με κεραμικές φολίδες.

Και η διαβολική ραδιενέργεια αποτύπωσε ως «φιλμ» τους ανθρώπους, αλλά και μετέβαλε εκατοντάδες άλλους, ακτινοβολούμενους, σε «χιμπακούσα», που μαζί με τα ανεπούλωτα έλκη τους, μεταφέρουν και στους απογόνους τους βαριές γενετικές αλλοιώσεις.

Το ιστορικό αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η γενοκτονία και η λαίλαπα του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα καταγράφεται στη συλλογική συνείδηση και πρέπει κάποτε να οδηγήσει τους ενόχους σ' ένα παγκόσμιο δικαστήριο.

Η ιμπεριαλιστική όμως κτηνωδία δε σταμάτησε εκεί, καθώς το κέντρο της «νέας τάξης» του καπιταλισμού, οδήγησε στον πυρηνικό ανταγωνισμό, σε πρώτη φάση, τη συνομολόγηση των συμφωνιών για τον περιορισμό των στρατηγικών πυραύλων, στη συνέχεια κάτω από τη δυναμική πίεση της Σοβιετικής Ενωσης και των φιλειρηνικών δυνάμεων, με προοπτική την προοδευτική κατάργηση των πυρηνικών οπλοστασίων και των πυρηνικών δοκιμών.

Μετά όμως τις ιστορικές εξελίξεις, η αυτοκρατορία του κακού, της «νέας τάξης», όχι μόνο ακύρωσε, μονομερώς, τις συμφωνίες αυτές, προχωρεί ακάθεκτη στην αύξηση των πυρηνικών της όπλων και της επέκτασης στο διαστημικό χώρο (Πόλεμος των άστρων), αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας και της Κίνας.

Εμείς χτες, σήμερα - και κάθε μέρα - ψηλά από την Ακρόπολη, και στους δρόμους των αγώνων, αντιστεκόμαστε, στη βία, και τους τρομοκρατικούς πολέμους της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ