Να κάνουμε μια «κακκαβιά ψαρόσουπα»; Μέσα σε πήλινα τσουκάλια κοντά στη θάλασσα την κάνουν οι ψαράδες για να γίνει ακόμη πιο νόστιμη και μας υποδεικνύουν δυο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος τρόπος γίνεται όπως η ψαρόσουπα, με τη διαφορά ότι αντί να βράσουμε ένα μεγάλο ψάρι εδώ θα βράσουμε πολλά και διάφορα μικρά και μεγάλα ψάρια(πετρόψαρα). Ο δεύτερος τρόπος είναι: Παίρνουμε ένα μεγάλο ψάρι κατάλληλο για βραστό, το καθαρίζουμε, το πλένουμε και το αλατίζουμε. Καθαρίζουμε μερικά κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες, δυο τρία καρότα και σέλινο. Τα βάζουμε με νερό σε μια κατσαρόλα να πάρουν πολλές βράσεις και μετά προσθέτουμε τρεις ώριμες ολόκληρες ντομάτες, αλάτι πιπέρι, ένα πιάτο μικρές πλυμένες μαρίδες, ένα πιάτο πετρόψαρα, ένα πιάτο γαρίδες, αλλά και ό,τι άλλο ψάρι βρούμε. Θα τα αφήσουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Μετά θα τα περάσουμε από το τρυπητό και θα τα πιέσουμε μάλιστα και με ένα γουδοχέρι, έτσι ώστε να βγει όλος ο πολτός. Επειτα θα βάλουμε αυτό το πηχτό ζουμί πάλι στην κατσαρόλα και θα προσθέσουμε ένα φλιτζάνι λάδι μαζί με το μεγάλο ψάρι. Θα τα αφήσουμε να βράσουν για μισή ώρα. Μετά θα σβήσουμε τη φωτιά. Θα βγάλουμε το μεγάλο ψάρι και θα σερβίρουμε το ζουμί σκέτο με τηγανισμένα ψωμάκια. Θα πείτε πολύς κόπος για μια σούπα. Δεν έχετε άδικο. Ομως, για να φάμε την ελληνική εκδοχή της «μουγιαμπές» που είναι η κακκαβιά, έχει κόπο.