Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
«Μαζεύουν» το χαράτσι μετά την κατακραυγή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης , οι σεισμοπαθείς που πλήρωσαν τους υπέρογκους λογαριασμούς, πρέπει να πάνε σήμερα στα ταμεία και να ζητήσουν να τους επιστραφούν   108.000 δρχ.  Η ρύθμιση ανακοινώθηκε  μετά την αποκάλυψη του προβλήματος από το «Ρ» και ισχύει μόνο γι' αυτούς τους προεκλογικούς λογαριασμούς

Τα ρολόγια της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να γράφουν σαν τρελά καθώς η ρύθμιση ισχύει μόνο για προεκλογικούς λογαριασμούς
Τα ρολόγια της ΔΕΗ θα συνεχίσουν να γράφουν σαν τρελά καθώς η ρύθμιση ισχύει μόνο για προεκλογικούς λογαριασμούς
Σε μια αισχρή προεκλογική εκμετάλλευση των θυμάτων της, αυτή τη φορά των σεισμοπαθών, προχώρησε χτες η κυβέρνηση, αφού πρώτα είχε προκαλέσει «εγκεφαλικό» σε εκατοντάδες σεισμοπαθείς που κλήθηκαν να πληρώσουν βαρύ χαράτσι στη ΔΕΗ. Ετσι, χτες, και μόνο αφού είχε ήδη αποκαλυφθεί το θέμα από το «Ριζοσπάστη», έσπευσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, Ντ. Βρετός, να ανακοινώσουν ότι με παρέμβασή τους λύθηκε το πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει. Η λύση, βέβαια, μένει να διαπιστωθεί σήμερα αν είναι πραγματική ή απλώς προεκλογικό πυροτέχνημα. Ετσι με βάση ανακοίνωση της ΔΕΗ καλούνται σήμερα να παρουσιαστούν στα γραφεία της ΔΕΗ όσοι σεισμοπαθείς πλήρωσαν τους υπέρογκους λογαριασμούς και να ζητήσουν να τους επιστρέψουν τις 108.000 δρχ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ που κάνει καθαρό πως η ρύθμιση ισχύει μόνο γι' αυτούς τους λογαριασμούς, δηλαδή μόνο προεκλογικά. Αυτό σημαίνει πως όταν το καλοκαίρι λόγω κλιματιστικών σημειωθούν μεγάλες καταναλώσεις, το χαράτσι θα πληρωθεί κανονικά. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η ΔΕΗ «χορηγεί εφάπαξ (σ.σ. δηλαδή ισχύει μόνο για ένα λογαριασμό) έκπτωση για κάθε οικίσκο ποσού 108.000 δραχμών».

Κι αυτήν όμως τη μερική ρύθμιση έσπευσαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να την εκμεταλλευτούν ως ρουσφέτι. Ετσι έκπληκτοι οι σεισμοπαθείς είδαν αντί να τους μοιράζεται η ανακοίνωση της ΔΕΗ, να φτάνει στα σπίτια τους επιστολή του Ντ. Βρετού που τους ανακοινώνει πως αυτός ήταν που ζήτησε να μειωθεί το ποσό που πρέπει να πληρώσουν στη ΔΕΗ! Ανάλογη δόξα επιχείρησε να καρπωθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης που με το γνωστό του θράσος θέλησε να καταγγείλει κιόλας για δημαγωγία όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημα.

Αυτό που μένει, πέρα από την προεκλογική εκμετάλλευση, είναι πως οι σεισμοπαθείς καταναλωτές που ήδη εξόφλησαν το λογαριασμό τους,πρέπει να προσέλθουν σήμερα κιόλας στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ και να ζητήσουν να τους επιστρέψουν τα χρήματα που πλήρωσαν και μέχρι του ποσού των 108.000 δραχμών. Οι καταναλωτές που δεν εξόφλησαν το λογαριασμό τους δε χρειάζεται να τον εξοφλήσουν αλλά να αναμείνουν το συμψηφισμό του ποσού των 108.000 δραχμών στους επόμενους λογαριασμούς τους.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών «Καποτά» Γ. Τσούτσουρας, μιλώντας στο «Ρ» σχετικά με τις παραπάνω ανακοινώσεις αναρωτήθηκε με νόημα, «τι λογαριασμοί θα έρθουν αμέσως μετά τις εκλογές;». Πρόσθεσε ακόμα με σιγουριά ότι «τίποτα δε θα γινόταν αν δεν κινητοποιούνταν ο σύλλογος και αν δε συσπειρώνονταν γύρω του οι κάτοικοι» ενώ επισήμανε ότι «όλοι οι κάτοικοι ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις γύρω από το ζήτημα».

Η Βίκυ Διαμαντή, μέλος του Συλλόγου Σεισμοπαθών εργατικών κατοικιών Μεταμόρφωσης, τόνισε ότι αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για τους σεισμοπαθείς, «θα πληρώναμε το ρεύμα με βάση το νυχτερινό τιμολόγιο». Είπε ακόμη ότι «η ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης Β. Βενιζέλου, δε θα γινόταν αν εμείς δεν τους πιέζαμε για να λάβουν μέτρα. Ωστόσο το ότι η ρύθμιση της επιστροφής των χρημάτων ισχύει μόνο για τώρα, δείχνει ότι το μέτρο είναι καθαρά προεκλογικό. Δε μας διευκρινίζει ο υπουργός τι θα γίνει με τους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος, όταν θα έρθει το καλοκαίρι και θα αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες και κλιματισμούς όλη μέρα, για να μην ψηθούμε από τη ζέστη μέσα στα τσίγκινα κοντέινερ».

Ο Τάκης Δραγώνας, αντιπρόεδρος του συλλόγου εργατικών κατοικιών Καματερού, είπε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προεκλογική παγίδα και ότι «αν η κυβέρνηση γνώριζε από την αρχή τις αντιδράσεις που θα αντιμετώπιζε, θα φρόντιζε να στείλει τους λογαριασμούς μετά τις εκλογές...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις υπεράσπισης χρεωμένων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών (2016-12-29 00:00:00.0)
Χαρακτηρίζουν «ληξιπρόθεσμες οφειλές» χαράτσια που έχουν πληρωθεί (2014-02-01 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση του ΠΑΜΕ (2012-09-27 00:00:00.0)
Ζητούν ν' ανακληθεί το χαράτσι της ΔΕΗ (2006-12-15 00:00:00.0)
Απο αναβολή σε αναβολή οι επισκευές (2000-05-31 00:00:00.0)
Το ΙΝΚΑ για τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (1996-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ