Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μπαράζ δημοτικού χαρατσώματος

Συνέντευξη της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου».

Για συνεχιζόμενη επίθεση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου σε βάρος των δημοτών, έκανε λόγο ο Στέλιος Ορφανός, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου» και δημοτικός σύμβουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες το πρωί. Αναφερόμενος στα οικονομικά του Δήμου, σημείωσε ότι συνεχίζεται η απελπιστικά μικρή κρατική χρηματοδότηση του Δήμου και η επιβολή χαρατσιών στους δημότες. «Μετά την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο και την αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο έβαλε αυξήσεις στα τιμολόγια και τέλη της Δημόσιας Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) από 8 έως 30%, με κάποιες ελαφρύνσεις σε περιορισμένες κατηγορίες, για να μπορεί να εμφανιστεί δημαγωγικά με δήθεν κοινωνικό πρόσωπο».

Ο Στέλιος Ορφανός, με αφορμή τις αυξήσεις στο νερό, κατήγγειλε, ότι η παράταξη σκόπιμα δεν καλείται στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΗ που αποφασίζουν τις αυξήσεις, έτσι ώστε να μην έχουν άμεση και έγκυρη ενημέρωση τόσο οι ίδιοι όσο και οι δημότες. Στη συνέχεια, τόνισε ότι - όπως είχε επισημανθεί - προχωρά η επέκταση της μερικής ή προσωρινής απασχόλησης στο Δήμο ή δημοτικές επιχειρήσεις, η υποστήριξη των ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Ο Στέλιος Ορφανός τόνισε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες επαφής και συνεργασίας της παράταξης με όλους τους φορείς της πόλης, με όλες τις δυνάμεις και τους δημότες που έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για τα προβλήματά τους, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τις πρακτικές της δημοτικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ