ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ... «Αναθέρμανση του οικονομικού κλίματος και άνοδο του Χρηματιστηρίου μέσα στο καλοκαίρι προσδοκά η κυβέρνηση με την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων (π.χ. Ολυμπιακή) και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών (π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)... Ηδη κυβερνητικοί παράγοντες είδαν με μεγάλη ικανοποίηση την άνετη κάλυψη της μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ και περιμένουν ανάλογη συνέχεια με παρόμοιες ή άλλες κινήσεις που θα κάνει το οικονομικό επιτελείο» (Γ. Καρελιάς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: «Στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην οικονομία και στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών ρίχνει το βάρος της πλέον η κυβέρνηση, παράλληλα με την προώθηση των αλλαγών για το πολιτικό σύστημα. Αύριο πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση του "νέου μοντέλου διακυβέρνησης", στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο νέος γραμματέας της ΚΕ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντιούνται με τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο και υφυπουργό Εμπορίου Κίμωνα Κουλούρη, για το θέμα της ακρίβειας» (Β. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).
ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ 2005... «Η κυβέρνηση θα επιμείνει στον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον νέο εκλογικό νόμο. Αν όμως αρνηθούν ως το τέλος, θα τον ψηφίσει μόνη. Και κατά πάσα πιθανότητα, θα ισχύσει στις (πρόωρες) εκλογές του 2005» (ΝΕΑ).
ΕΝΙΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Με τη δημοσιοποίηση της πρότασής του για τον νέο εκλογικό νόμο ολοκληρώνει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μια συνολική κίνηση για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, η μορφή που πήρε ο ανασχηματισμός της κυβερνήσεως, η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και οι εξαγγελίες μιας αλυσίδας αλλαγών για το προσεχές δεκάμηνο, από κοινού με τα μέτρα για τη διαφάνεια και τον νέο εκλογικό νόμο, εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο του πρωθυπουργού για να διαμορφώσει ένα ευνοϊκό εκλογικό σκηνικό» (ΒΗΜΑ της Κυριακής).
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ: «Οσοι μετάσχουν στον διάλογο που αρχίζει η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο - και η N.Δ. θα πρέπει να μετάσχει έτσι κι αλλιώς - δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος (ο νόμος Μητσοτάκη του '93) με όλα του τα αρνητικά σημεία είχε ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα: συνέβαλε αποφασιστικά στην αδιατάρακτη πολιτική σταθερότητα τα τελευταία 10 χρόνια... H αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο συγκινεί τα κόμματα της Αριστεράς και ψυχολογικά, τουλάχιστον, δείχνει να βοηθά σε αυτή τη φάση το ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσει αυτόν τον πολιτικό χώρο. Ομως, πέρα από τις σκοπιμότητες - εμφανείς ή αφανείς - υπάρχει και η χώρα...» (Νότης Παπαδόπουλος - ΝΕΑ).