Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για το ωράριο

Αναστάτωση προκαλεί σε χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους, αλλά και μικροεμπόρους και επαγγελματίες η πρωτοβουλία των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας και Οικονομικών, για απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τα παραπάνω επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τους παραπάνω υπουργούς, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης.

Οπως επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής, «η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων με πρόσχημα την αύξηση της απασχόλησης ή τη διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού, αποτελεί απάτη και τέχνασμα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μεγαλοκαταστημάτων και να καταργηθεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλιά. Η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικροεπιχειρήσεων και πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων εργαζομένων σ' αυτές».

Ετσι, ρωτά τους παραπάνω υπουργούς εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η νομοθετική ρύθμιση του ωραρίου καταστημάτων με την Κυριακή υποχρεωτική αργία και τρεις μέρες κλειστά τα απογεύματα, από τα οποία το ένα να είναι το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ