Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Προπηλακισμοί από τον πρόεδρο

Με προπηλακισμούς σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών, «κραυγές» και την παραχάραξη των θέσεων που εκφράζουν οι ταξικές ναυτεργατικές δυνάμεις, προσπαθεί ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών Α. Νταλακογιώργος, γνωστός «εκσυγχρονιστής» και στέλεχος του ΣΥΝ, να αποκρύψει από τους ναύτες ότι αποτελεί γνήσιο εκπρόσωπο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Χτες στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της Ναυτεργατικής Ενωσης, ο Νταλακογιώργος και η ομάδα του έφτασαν στο σημείο να προπηλακίσουν τον συνδικαλιστή Δ. Πανάγο, εκλεγμένο με το ταξικό ψηφοδέλτιο του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» την ώρα που πήρε το λόγο. Προσπάθησαν να τον «φιμώσουν», για μην ακούσουν όλοι οι σύμβουλοι ότι ο... πρόεδρος έχει συμφωνήσει πλήρως με τα αντιναυτεργατικά νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΥΕΝ για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα και του δικαιώματος στο μπάρκο.

Παρά το κλίμα που θέλησε να διαμορφώσει ο Νταλακογιώργος, αρκετοί σύμβουλοι, ακόμα και του δικού του συνδυασμού, προβληματίστηκαν, ενώ ο Δ. Πανάγος κατάφερε να μιλήσει και να ξεμπροστιάσει τον πρόεδρο, καταθέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα του ΑΣΝ, στο οποίο γίνεται λόγος για την οργάνωση αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική και το οποίο βέβαια απορρίφθηκε. Ο Δ. Πανάγος κάλεσε τους ναύτες να δυναμώσουν την πάλη τους και διαμήνυσε στον πρόεδρο ότι οι ναύτες, όπως και στο παρελθόν πέταξαν από το σωματείο τους εργοδοτικούς, τύπου Μπενετάτου, το ίδιο θα πράξουν και σήμερα αργά ή γρήγορα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ