Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξόρμηση στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ»

Με τις ανακοινώσεις του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το πρόβλημα της ανεργίας και των απολύσεων, καθώς και αυτή για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, μέλη της Βιομηχανικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκαν προχτές το βράδυ έξω από το εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ», στην Πέτρου Ράλλη. Βρέθηκαν εκεί την ώρα που σχόλαγε η μεσημεριανή βάρδια και «έπιανε» δουλιά η βραδινή, για να ενημερώσουν τους εργάτες για την ανεργία, τις απολύσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς και τα κλεισίματα μεγάλων εργοστασίων.

«Ολοι οι εργαζόμενοι είμαστε υπό προθεσμία. Γι' αυτό βρεθήκαμε εδώ για να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σ' αυτό το χώρο που εργάζονται περίπου 1.000 άνθρωποι και δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων», μας είπε για το σκοπό της εξόρμησης ο Κώστας Λιαπάτης, μέλος του Γραφείου της Βιομηχανικής Αχτίδας.

«Σ' αυτό το χώρο επικρατεί γκετοποίηση. Εδώ οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν υπάρχει τρόπος να εκφραστούν, να μπουν σ' έναν προβληματισμό γι' αυτά που συμβαίνουν. Και δεν εκφράζονται γιατί υπάρχει έντονα ο φόβος της απόλυσης», συμπλήρωσε ο Θανάσης Φασούλας, μέλος του Γραφείου της Βιομηχανικής Αχτίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ