Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΙΡΗΝΗ» ΟΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: «Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη ύστερα και από τις νέες χτεσινές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά παλαιστινιακών στόχων στη Γάζα. Ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο διήμερο έφθασε τους 33, ενώ δε διαφαίνεται ελπίδα ύφεσης καθώς η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προειδοποίησε όλους τους ξένους να εγκαταλείψουν το Ισραήλ, όπου απείλησε ότι θα κλιμακώσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά Παλαιστινίων με τη μέθοδο των "επιλεγμένων στόχων"» («ΒΗΜΑ»).

Ο «ΝΕΟΣΣΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ: «Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, κατά τη διάρκεια της χτεσινής έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Σαρόν περιέγραψε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούντ Αμπάς, ως "πουλί δίχως φτερά, που χρήζει βοηθείας στη μάχη που δίνει εναντίον των τρομοκρατών, μέχρι τα φτερά του να αρχίσουν να μεγαλώνουν". "Οσο το Ισραήλ εμφανίζεται να βρίσκεται σε θέση άμυνας έναντι των τρομοκρατών", συμπλήρωσε, "οι σχέσεις μας με τις HΠA δε διατρέχουν κίνδυνο". Από την πλευρά του, πάντως, ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Μοσέ Γιαλόν, τάχθηκε κατά συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός. "Πιθανή εκεχειρία", δήλωσε, "θα δώσει στη Χαμάς χρόνο να αναδιοργανωθεί και να επιτύχει τον πρωταρχικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την αποκαθήλωση της κυβέρνησης Αμπάς"» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΟΙΑ ΕΙΡΗΝΗ; «Επιτακτική είναι πλέον η δυναμική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για τη διάσωση του ειρηνευτικού προσχεδίου, δεδομένου ότι τόσο η ισραηλινή κυβέρνηση όσο και οι παλαιστινιακές παραστρατιωτικές οργανώσεις εμφανίζονται αποφασισμένες να οξύνουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση. O κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή συνεχίστηκε και χτες με αμείωτη ένταση, καθώς η κυβέρνηση Σαρόν δείχνει διατεθειμένη να ασκήσει αφόρητη πίεση στη Χαμάς, στοχεύοντας στην εξολόθρευση του ηγετικού της πυρήνα» (Στο ίδιο)

ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΠΥΓΜΗ...: «Η Χαμάς θα ήθελε πολύ να καταφέρει καίριο πλήγμα στον οδικό χάρτη, επειδή η επίτευξη μιας ειρηνευτικής λύσης στη διένεξη Ισραηλινών - Παλαιστινίων θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον απώτερο στόχο της Χαμάς, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εκδίωξη όλων των Εβραίων από την "Παλαιστίνη"... Αν πρόκειται να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος, θα απαιτηθεί πολύ ισχυρότερη ηγεσία εκ μέρους του κ. Αμπάς,, ή από κάποιον άλλον μεταξύ των Παλαιστινίων που όντως επιθυμούν την ειρήνη» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «κόκκινο» η ένταση(2005-09-27 00:00:00.0)
Πιέζει ο Αμπάς τις ένοπλες οργανώσεις(2005-02-12 00:00:00.0)
Αναμενόμενη επάνοδος στη βία(2003-08-13 00:00:00.0)
Ο Σαρόν προκαλεί με δολοφονίες(2003-06-11 00:00:00.0)
Το φονικό συνεχίζεται(2001-08-21 00:00:00.0)
Το Ισραήλ πετάει στα σκουπίδια όλες τις συμφωνίες από το 1993!(2001-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ