Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
«Αναβαθμίζεται» ενόψει Συνόδου Κορυφής

Σε χώρο στάθμευσης των μεγάλων αεροσκαφών με τα οποία θα μεταφερθούν οι ηγέτες της ΕΕ για τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στη Χαλκιδική, θα μεταβληθεί το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας από τις 19 έως και τις 22 Ιούνη.

Επειδή το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι αδύνατο να χωρέσει τα αεροσκάφη με τα οποία θα μεταφερθούν από τις χώρες τους οι αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και άλλοι παράγοντες της ΕΕ για τη Σύνοδο Κορυφής, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Καβάλας ως χώρος στάθμευσης. Αρχικά λοιπόν τα αεροσκάφη θα μεταφέρουν τους «επιβάτες» τους στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα αποχωρούν για την Καβάλα.

Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Καβάλας προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική άδεια, η οποία θα ελέγχεται από τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μελετά τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά από το αεροδρόμιο της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ