Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πραγματική απομόνωση

Στο πρόγραμμα της περιοδείας της Αλ. Παπαρήγα στο Νομό Σερρών αναφερόταν ως «επίσκεψη στο Βαλτερό και συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής». Ομως αυτή η επίσκεψη εξελίχτηκε σε μια εξαιρετικά «ζωντανή» και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού και της γύρω περιοχής για τα προβλήματα όχι μόνο του τόπου τους αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε στα «επιχειρήματα» του Σημίτη περί δήθεν απομόνωσης της χώρας, αν εφαρμοστούν τα όσα προτείνει το ΚΚΕ: «Σήμερα με την ΟΝΕ και την ΕΕ, δεν είναι απομονωμένη η αγροτιά μας; Δεν είναι "απομονωμένα" τα αγροτικά μας προϊόντα; Τα προϊόντα που μένουν αδιάθετα ή υποτιμημένα;».

Το ερώτημα έβρισκε απάντηση απ' την ίδια την κατάντια - κυριολεκτικά - του χωριού, που πριν λίγα χρόνια μετρούσε 150 γαλακτοπαραγωγούς και σήμερα έχει μόλις δέκα.

Η ΓΓ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι τα όσα ακούγονται περί «περιφερειακής ανάπτυξης» είναι ανοησίες, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται πολιτική φιλολαϊκής ανάπτυξης πανελλαδικά. «Πώς θα υπάρξει περιφερειακή ανάπτυξη, αν επιδιώκουν συνεχώς να βγάλουν εκτός παραγωγής ένα μεγάλο τμήμα του αγροτικού πληθυσμού;», αναρωτήθηκε, για να εισπράξει πικραμένα χαμόγελα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ