Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μην τους φοβηθείς, πέρνα την κόκκινη γραμμή»

«Συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους φοιτητές της Γεωπονικής ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Κακουλίδης. Γιατί, «τα "εγώ" πρέπει κάποια στιγμή να περάσουν στο "εμείς"»...  

Να περάσουν «στην κόκκινη γραμμή, στη γραμμή που δεν κοιτά το εγώ, αλλά το εμείς», κάλεσε χτες τους φοιτητές του Γεωργικού Πανεπιστημίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Αθήνας, λογοτέχνης, Γιώργος Κακουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τις βουλευτικές εκλογές η Οργάνωση Γεωπονικής της ΚΝΕ. Μια εκδήλωση που «έντυσε» μουσικά με τα τραγούδια του ο Παντελής Θαλασσινός.

Πριν την εκδήλωση ο Γ. Κακουλίδης είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει στους χώρους της σχολής, να καλέσει τους φοιτητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση, αλλά και να συζητήσει μαζί τους για την πολιτική κατάσταση. Τους κάλεσε να καθορίζουν οι ίδιοι το περιβάλλον στο οποίο ζουν, να καθορίζουν οι ίδιοι «το είναι τους», να μπορούν να σχεδιάζουν τη ζωή τους και να είναι ανεξάρτητοι. Απαντώντας σ' έναν φοιτητή που δήλωσε απογοητευμένος για την κατάσταση που επικρατεί και σκέφτεται να ρίξει άκυρο, είπε ότι το να ρίξεις άκυρο είναι σαν να συναινείς σ' αυτή την κατάσταση που ζούμε.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι παρόν και είναι σημαντικό να είναι παρόν γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι φορέας της παρουσίας. Σημαίνει ότι επιλέγει να υπάρχει, σε αντίθεση με τους άλλους που θέλουν να μην υπάρχουμε», είπε ο Γ. Κακουλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση που στήθηκε έξω από το κυλικείο της σχολής. Κάλεσε δε τους φοιτητές «να περάσετε την κόκκινη γραμμή όπως λέει και το ΚΚΕ. Πρέπει να βρείτε πάλι την ποίηση».


«Η χώρα μας είναι ένα εξάρτημα της Δύσης. Πρέπει να παλέψουμε απέναντι σε ένα κλίμα "απολιτίκ", ενάντια σε μια κατάσταση που δε μας θέλει να έχουμε το σημαντικότερο. Να καθορίζουμε το "είναι μας". Αυτό που κυριαρχεί σήμερα είναι προϊόν μιας κοινωνίας διπλά αλλοτριωμένης», σημείωσε.

Κλείνοντας κάλεσε τους φοιτητές να κάνουν ένα άλμα ζωής: «Το "εγώ" του καθενός δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν υπάρχει το "εσύ" του απέναντι. Και τα δύο τα "εγώ" κάποια στιγμή πρέπει να περάσουν στο "εμείς", που είναι το ζητούμενο. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε. Και αυτό ο καθένας θα το ψηλαφίσει μέσα στη ζωή του. Είναι το "εμείς" για το οποίο κάνουμε λόγο. Ζητάω να συμπορευτείτε μαζί μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ