Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Κατά της τυπολατρίας των εισαγγελέων

Να απεμπλακούν από τον «εξοργιστικό φαρισαϊσμό και αφόρητη τυπολατρία» και να υπηρετήσουν πραγματικά τον πολίτη καλεί τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης, με εγκύκλιο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών.

Με αφορμή συχνά κρούσματα να παραπέμπονται σε αυτόφωρη διαδικασία «απλοί άνθρωποι του λαού, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κλπ.», με την κατηγορία της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, γιατί ήταν αποδέκτες παραχαραγμένου νομίσματος, που μπορεί να τους το έδωσε ακόμη και το ασφαλιστικό τους ταμείο ή τράπεζα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προειδοποιεί ότι θα ασκήσει «πειθαρχική δίωξη κατά οποιουδήποτε», ο οποίος θα ερμηνεύσει με ευρύ τρόπο το άρθρο 208 του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αναφέρεται στο αδίκημα). Διευκρινίζει επίσης ότι ο ποινικός νομοθέτης είχε σκοπό να προστατεύσει το νόμισμα από περιπτώσεις παραχάραξης και δεν μπορεί να υποπίπτει σ' αυτή την περίπτωση η κυκλοφορία ενός ή δύο νομισμάτων μικρής αξίας από ένα απλό πολίτη.

Τέλος, ο Ε. Κρουσταλάκης ζητάει να εκδώσουν κατεπειγόντως οι εισαγγελικές αρχές σχετικές οδηγίες προς τα αστυνομικά όργανα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ