Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας σε Μαθητική Εστία!

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή

Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας ιδρύεται στα Καλάβρυτα σε εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας. Ετσι, εξοστρακίζονται οι μαθητές που φιλοξενούνται σ' αυτήν, αλλά και οι μαζικοί φορείς της περιοχής που τη χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητές τους.

Με Ερώτησή τους, που κατατέθηκε χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Λιάνα Κανέλλη απευθύνονται στους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού και ρωτούν:

«- Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η ίδρυση της σχολής;

- Γιατί πρόκειται να λειτουργήσει σε κτίριο, που η σημασία του για την ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων είναι δεδομένη;».

Το θέμα έρχεται στη Βουλή από το ΚΚΕ, μετά τις καταγγελίες του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Ποιότητας Ζωής Καλαβρύτων.

«Πέρα από το κυρίαρχο πρόβλημα», επισημαίνεται στην Ερώτηση, «αυτό δηλαδή της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, συνέπεια του οποίου, όπως φαίνεται, σε τοπικό επίπεδο είναι και η ίδρυση της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στα Καλάβρυτα, τα προβλήματα σε δημοτικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, που θα προκαλέσει η λειτουργία της σχολής στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας, θα επιδράσουν αρνητικά τη ζωή των κατοίκων της πόλης, επειδή:

- Στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας φιλοξενούνται μαθητές από την περιφέρεια που φοιτούν στο Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ και ΙΕΚ Καλαβρύτων.

- Το συγκεκριμένο κτίριο διευκολύνει τη λειτουργία του ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

- Χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Δήμου Καλαβρύτων, των δημοτικών επιχειρήσεων, φορέων και σωματείων.

- Επίσης στο κτίριο φιλοξενείται κάθε χρόνο το Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ