Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες εκδόσεις

Οι εκδόσεις «Μύρτος» παρουσίασαν το βιβλίο του Γεράσιμου Ρηγάτου «Αφτρα - καύτρα πάει στην πόλη (μελέτη για τα ξόρκια στη θεραπευτική)».

Το «University Studio Press» παρουσίασε το βιβλίο του Νίκου Π. Βουργουμτζή «Εμποροι στο Θερμαϊκό».

Ο «Κώδικας» παρουσίασε την ποιητική ανθολογία των Νίκου Γρηγοριάδη και Χρήστου Τουμανίδη «Λύρα του Πόντου (ποιητές ποντιακής καταγωγής)».

Τα «Ελληνικά Γράμματα» παρουσίασαν σε δύο τόμους «Τα Θεατρικά» του Πάρι Τακόπουλου και το βιβλίο της Μίκας Χαρίτου - Φατούρου «Ο βασανιστής ως όργανο της κρατικής εξουσίας (Ψυχολογικές καταβολές)». Στις 6/6 (12.30μμ) στη «Στοά του Βιβλίου» θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Παναγιώτη Νούτσου «Το όρος των αθώων» και στις 2/6 (8μμ) το βιβλίο του Θανάση Σκρουμπέλου «Οι κόκκινοι φίλοι μου (Μια ιστορία της αντιδικτατορικής οργάνωσης "Ρήγας Φεραίος")».

Ο Καστανιώτης παρουσίασε το βιβλίο του Δημήτρη Παπαναγιώτου «Γωνία χωρίς στροφή» και της Μόιρας Μοδέα «Οι αγώνες στην αρχαία Ολυμπία».

Το «Προσκήνιο» παρουσίασε το βιβλίο των Νίκου Κλείτσικα - Αντρέα Σπεραντζόνι «Φαινόμενα τρομοκρατίας (ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα αρχεία των Μυστικών Υπηρεσιών)».

Το «Παρασκήνιο» παρουσίασε το βιβλίο του Ηλία Στάβερη «Οικοδόμοι (Ηρωικοί αγώνες μιας 7ετίας 1960-1967)», σε επιμέλεια Κατερίνας Ζωιτοπούλου - Μαυροκεφάλου.

Η «Δωδώνη» σήμερα (7.30μμ. Στοά του Βιβλίου) θα παρουσιάσει το βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη «Μα, πρέπει να έχεις κάτι να πεις (συνεντεύξεις με Ηπειρώτες δημιουργούς)».

Ο Πατάκης παρουσίασε το συλλογικό έργο «Μύθοι και πραγματικότητα της εποχής της παγκοσμιοποίησης».

Ο «Κέδρος» παρουσίασε το τελευταίο μυθιστόρημα του Νίκου Θέμελη «Η αναλαμπή».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ