Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αφύλακτη η αρχαία Αφαία

Χωρίς ηλεκτροφωτισμό και φύλαξη έχει αφεθεί ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αφαίας στην Αίγινα, με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμος στο κοινό, ενώ οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται από αυτή την κατάσταση είναι αυτονόητοι.

Σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής σημειώνουν ότι «η εγκατάλειψη ενός από τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα αρχαία ευρήματα, αφού δεν υπάρχει κανείς να τα φυλάξει». Προσθέτουν ότι είναι «ομόθυμη η απαίτηση των κατοίκων και των φορέων του νησιού να προσληφθούν φύλακες για τη φύλαξη και προσωπικό για τη λειτουργία του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, για να είναι προσβάσιμος στο κοινό και τους τουρίστες». Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την πρόσληψη φυλάκων, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό των αρχαίων μνημείων.

Στον αρχαιολογικό χώρο δεσπόζει ο πολύ καλά διατηρημένος και επιβλητικός ναός της Αθηνάς, ο οποίος χτίστηκε το 500 π.Χ., στη θέση ενός προγενέστερου ναού του 6ου αιώνα, ο οποίος καταστράφηκε από πυρκαγιά, το 510 π.Χ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org