Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες συλλήψεις για το μακελειό των Τεμπών

Motion Team

Κι ενώ η Ελλάδα δεν έχει συνέλθει από το «σοκ» που της προκάλεσε ο θάνατος 21 μικρών παιδιών στην Κοιλάδα των Τεμπών, χτες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας 8 άτομα, που συνελήφθησαν, προχτές αργά το βράδυ, στον Εβρο, με την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνοι - συνυπεύθυνοι με τον οδηγό, για την υπερφόρτωση της νταλίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι διευθυντής, ο προϊστάμενος βάρδιας και εργαζόμενοι φορτωτές της επιχείρησης «Ακρίτας» - βρίσκεται 15 χιλιόμετρα έξω από τις Φέρρες Εβρου - απ' όπου φορτώθηκε με το φονικό νοβοπάν η μοιραία νταλίκα, καθώς και δυο άτομα που κατέχουν μικρά ποσοστά στην ιδιοκτησία του φορτηγού. Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν είναι κάποιος εκ των αδελφών Σαράντη, που είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Βεβαίως, ο νόμος δε θεωρεί ως υπεύθυνους τους ιδιοκτήτες, αλλά τους υπαλλήλους, αλλά αυτό δεν αποσείει τις ευθύνες των ιδιοκτητών που υπερφόρτωσαν - κατά 5 τόνους - την νταλίκα.

Για άλλη μια φορά αφήνονται ανέγγιχτοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «αφοί Σαράντη» εκτός από τη μονάδα παραγωγής μοριοσανίδας «Ακρίτας», που συμπεριλαμβάνεται στις 3 μεγαλύτερες της χώρας, έχουν στην ιδιοκτησία τους κάμπινγκ και ξενοδοχεία σε Καβάλα, Θάσο, Βόλο κλπ.

Εναντίον των 8 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και τους έδωσε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν. Να σημειωθεί ότι ίδιας μορφής είναι η δίωξη που ασκήθηκε κι εναντίον του οδηγού της νταλίκας, Δ. Ντόλα, που παραμένει στα κρατητήρια της αστυνομίας μέχρι ν' απολογηθεί.

Χτες το πρωί, στο χώρο του δυστυχήματος όπου έγινε τρισάγιο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο θρήνος και ο οδυρμός των συγγενών των θυμάτων «έσπαζε» καρδιές. Σκηνές οδύνης και σπαραγμού και στο νοσοκομείο της Λάρισας, όταν κάποια ώρα τα παιδιά που διασώθηκαν ενημερώθηκαν για τον αδόκητο χαμό των συμμαθητών και φίλων τους.

Στο μεταξύ από τους 35, συνολικά, τραυματίες της σύγκρουσης της νταλίκας με το τουριστικό λεωφορείο που οδηγήθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία, παραμένουν νοσηλευόμενοι 23 κι απ' αυτούς 6 βαριά τραυματισμένοι βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για τους μαθητές Εμμ. Μαρκαντάρα και Αν. Αντωνόπουλο, που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τους συμμαθητές τους Κ. Μιόγλο και Γ. Καρύπογλου, που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, για τον καθηγητή Θ. Αγγελίδη και τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου Μ. Μαυρομιχάλη, που παραμένουν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ