Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Επιμονή στην αιμορραγία και ταλαιπωρία

Στην οικονομική αιμορραγία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου, στην οποία προστίθεται και η ταλαιπωρία για την είσπραξη των ποσών που προπληρώνουν στα φαρμακεία της Αττικής για τα φάρμακά τους οδηγεί η χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν το αντίτιμο των φαρμάκων, που έχουν ανάγκη στα φαρμακεία και στη συνέχεια θα ειδοποιούνται εντός 20 ημερών να προσέλθουν στον ΟΠΑΔ και να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται. Αντί, δηλαδή, η κυβέρνηση να εξοφλήσει τα χρέη της προς τους φαρμακοποιούς αναγκάζει τους ασφαλισμένους και να πληρώνουν και να ταλαιπωρούνται και μάλιστα να το παρουσιάζει αυτό και ως λύση στο πρόβλημα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με χτεσινή ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια διαλόγου και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους χιλιάδες ασφαλισμένους που αυτή ταλαιπωρεί. Καλεί τον ΟΠΑΔ να καταβάλει αμέσως τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς, αλλιώς η αντίδραση θα κλιμακωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού και σε άλλες περιοχές της χώρας (π.χ. Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Πέλλα) υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Σχολιάζοντας τις προχτεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, ο ΠΦΣ υπογραμμίζει ότι θα έπρεπε ουσιαστικά να παρέμβει προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης και όχι να καλύπτει την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ