Κυριακή 6 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Κολοκυθάκια με ρόκα, πιπεριές και ντομάτες.

Τετρακόσια γραμμάρια κολοκυθάκια, εκατό γραμμάρια χαλούμι, ένα ματσάκι ρόκα, δύο ντομάτες κομμένες σε φέτες, δυο κόκκινες πιπεριές, δυο πορτοκαλί πιπεριές, ένα κουταλάκι του γλυκού κάππαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λίγο ξίδι και φρέσκο βασιλικό. Σε ένα μπολ κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε με λαδόξιδο που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε το βασιλικό και τα ψήνουμε για είκοσι λεπτά. Επειτα κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε λεπτές φέτες καθώς και το χαλούμι. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τη ρόκα και ρίχνουμε την κάππαρη.

Κουρκούτι για κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς

Εκατόν είκοσι πέντε γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ένα αυγό, εκατό γραμμάρια μπίρα ξανθιά και αλάτι. Πάμε; Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπίρα, τον κρόκο και το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να δέσει για μια ώρα περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι από το αυγό χτυπημένο σε μαρέγκα. Για καλύτερο αποτέλεσμα είναι καλό να περνάμε το κολοκυθάκι και τον ανθό πρώτα από λίγο αλεύρι και μετά από το κουρκούτι. Και καλή μας όρεξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ