Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
Συνεχίζει τα προηγούμενα αντιλαϊκά βήματα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου

Στα προηγούμενα αντιλαϊκά βήματα και της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ για την ανεργία κινούνται οι διατάξεις του νομοσχεδίου με τίτλο «Κοινωνικός διάλογος για την προώθηση της απασχόλησης και την κοινωνική προστασία», που συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Δ. Τσιόγκας, τέτοιες ιδέες συναντιούνται παλιότερα στη «Λευκή Βίβλο» της ΕΕ ή, πιο πρόσφατα, στις κατευθύνσεις της Λισαβόνας και στη σύνοδο υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο.

Υπενθύμισε την αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης και στον τομέα της ανεργίας, αναφερόμενος στη μερική απασχόληση (που μοιράζει μία θέση εργασίας σε δύο εργαζόμενους), στα δουλεμπορικά γραφεία εύρεσης εργασίας και στην ενοικίαση των εργαζομένων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι παρά τα ανέξοδα λόγια η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ελέγχει τους εργοδότες εάν τηρούν τους νόμους, αλλά, αντίθετα, τους κάνει πλάτες και βοηθά την εργοδοσία «να έχει τζάμπα εργατικό δυναμικό, γιατί θέλει τη μαύρη εργασία». Οσο δε για τα διάφορα προγράμματα «αντιμετώπισης της ανεργίας», είπε ότι από αυτά οι εργοδότες παίρνουν την επιδότηση και έχουν στην ουσία τζάμπα εργάτες και χωρίς ένσημα και προκάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα στοιχεία από όλα τα προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών και τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν.

Ο Δ. Τσιόγκας ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση, όπως την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη μέχρι να βρει δουλιά ο άνεργος. Επίσης, ενόψει των γιορτών του Πάσχα να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ανέργους και ειδικά σε όσους δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ