Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πόλεμος στον πόλεμο!

Σφαγή! Αν οι λέξεις δεν έχουν χάσει το νόημά τους, μόνον έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το βομβαρδισμό της αγοράς της Βαγδάτης, χτες το μεσημέρι. Οι εικόνες της τηλεόρασης διαπέρασαν σαν ηλεκτροσόκ αυτό που ονομάζουμε παγκόσμια κοινή γνώμη. Σκηνές «Αποκάλυψης» από το εγκληματικό χτύπημα και οργή για τους δολοφόνους, του μακελάρηδες του ιρακινού λαού, τους μακελάρηδες των λαών, τους Αμερικάνους, τους Βρετανούς, αλλά και αυτούς που βάζουν πλάτη στην αποτρόπαιη επιδρομή.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που η «νηφάλια σκέψη» πρέπει να παραμερίζει μπροστά στο ανθρώπινο συναίσθημα, γιατί μόνον αυτό μπορεί να δώσει το μέτρο των ανθρώπινων αξιών. Θυμός! Ενας θυμός, που μετασχηματίζεται σε οργισμένο κύμα για να σαρώσει τη συμμορία των δολοφόνων.

Οι χασάπηδες - στρατηγοί, Αμερικανοί και Βρετανοί, με το γνωστό διαστροφικό «επαγγελματικό» ύφος, αποφάνθηκαν: Ο πόλεμος θα έχει και αθώα θύματα! Λόγια, που προκαλούν και φέρνουν στο μυαλό τις εφιαλτικές εικόνες από τις «παράπλευρες απώλειες» και τα «λάθη» στη Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν.

Και η κορύφωση της πρόκλησης για ολόκληρο τον κόσμο ήρθε από τον υπ' αριθμόν ένα εγκληματία κατά της ανθρωπότητας, τον Αμερικάνο Πρόεδρο Τζ. Μπους, ο οποίος, χωρίς να αναφέρει ούτε μια κουβέντα για τους νεκρούς αμάχους της Βαγδάτης, μιλώντας στη Φλόριντα, είπε: «Η προστασία των αμάχων είναι ο πρώτος στόχος του δικού μας σχεδίου μάχης»..!

Αυτό που συνέβη χτες δε θα μείνει αναπάντητο και η απάντηση των λαών θα είναι: Πόλεμος στον πόλεμο!

Αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες, ο ιρακινός λαός δίνει μια άνιση μάχη για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της πατρίδας τους, είμαστε όλοι στο πλευρό του. Ομως, αυτός ο λαός δίνει και μια μάχη για λογαριασμό ολόκληρης της ανθρωπότητας, τη μάχη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στην ύβρη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Είναι μια μάχη, που τα χαρακώματά της βρίσκονται στην Αθήνα, στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φρανσίσκο, σ' όλο τον κόσμο, όπου εκατομμύρια διαδηλωτές συγκρούονται με την πολιτική των δολοφόνων.

Ο ελληνικός λαός σ' αυτήν τη μάχη έχει έναν επιπλέον λόγο, για να είναι στην πρώτη γραμμή. Για να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας στην εγκληματική επιδρομή, να επιβάλει στην κυβέρνηση τη θέλησή του για τερματισμό της συμμετοχής με κάθε τρόπο στο έγκλημα.

Ποιος θα κοιμηθεί ήσυχος ότι έχει κάνει το καθήκον του, όταν παραμένει ατιμώρητο το έγκλημα της Βαγδάτης; Ενα έγκλημα, που μπορεί να ξεκίνησε από τη Σούδα;



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ