Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β` ΕΘΝΙΚΗ
Η αγωνία στο κατακόρυφο

Ο «μαραθώνιος» στο δυσκολότερο πρωτάθλημα έχει φτάσει στην κρισιμότερη καμπή. Ακτινογράφηση των 18 μονομάχων

Κατώτερες του αναμενομένου φέτος Καλλιθέα και Βέροια
Κατώτερες του αναμενομένου φέτος Καλλιθέα και Βέροια
Εντεκα αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο «μαραθώνιος» του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής και η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Ακόμη είναι παρακινδυνευμένο να πει κανείς με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα ανέβουν στα σαλόνια της Α` Εθνικής και ποιες θα βρεθούν στην περιπέτεια που ακούει στο όνομα Γ` Εθνική.

Σήμερα ο «Ρ» παρουσιάζει τους 18 μονομάχους με βαθμολογική σειρά και μια πρόβλεψη για το τι μπορούν να προσδοκούν στη συνέχεια του συναρπαστικότερου πρωταθλήματος:

ΑΙΓΑΛΕΩ : Ούτε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του «Σίτι» δε θα πίστευε ότι η ομάδα του θα πρωταγωνιστούσε στο φετινό πρωτάθλημα και θα είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιώργος Χατζάρας, φιλόδοξος προπονητής, οδηγεί τους κυανόλευκους εκ του ασφαλούς μετά από αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Από τα φαβορί αναμφίβολα, κυρίως λόγω της δυνατής έδρας.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Από τις πλέον σταθερές ομάδες οι Βυρωνιώτες, υπό την καθοδήγηση του Τάσου Χατζηαγγελή, δείχνουν έτοιμοι να ανέβουν και πάλι στο τρένο της ανόδου. Μόνο αν... αυτοκτονήσει, δε θα προβιβαστεί.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ο Νίκος Αναστόπουλος αναμόρφωσε τους Σερραίους και τώρα δείχνουν ικανοί για το μεγάλο άλμα. Βέβαια όλα θα κριθούν στα ματς, όπου θα κοντραριστούν οι πρωτοπόροι και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, αν θέλουν να επιστρέψουν στην Α` Εθνική.

Ο κατήφορος του Εθνικού δεν έχει τελειωμό
Ο κατήφορος του Εθνικού δεν έχει τελειωμό
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η αλλαγή προπονητή (Γιώργος Φοιρός αντί Ανδρέα Μιχαλόπουλου) ίσως λειτουργήσει ευεργετικά. Ολοι λένε πως ο ΠΑΣ είναι η πληρέστερη ομάδα της κατηγορίας, όμως μερικά απρόσμενα στραβοπατήματα τον έχουν φέρει σε οριακή θέση όσον αφορά την άνοδο. Από δω και πέρα τυχόν απώλειες θα είναι καταστροφικές για τους Ηπειρώτες.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Η ομάδα της Αχαΐας τα πάει μια χαρά τηρουμένων των αναλογιών. Χωρίς διοικητική στήριξη, οι παίκτες του Πέτρου Ξανθόπουλου πασχίζουν για το καλύτερο και η 5η θέση ως τώρα κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική.

ΛΑΡΙΣΑ: Η ομάδα της Θεσσαλίας, αν και σε κάποια χρονική στιγμή φάνηκε ότι μπορεί να επανέλθει στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρουσίασε «κοιλιά» και έτσι για μια ακόμη χρονιά θα μείνει εκτός νυμφώνος. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ελλάδας περνάει μια περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης. Δυστυχώς.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αλλη μια... αδικημένη ομάδα. Εχει καλό σύνολο, πέρσι άλλωστε στο παρά πέντε έχασε την άνοδο, όμως ατυχία και απρόοπτα αποτελέσματα την έφεραν πίσω και έτσι η χρονιά πάει στράφι.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Το ξεκίνημα για τους σταχυοφόρους ήταν πολύ άσχημο. Ομως μετά την πρόσληψη του Βαγγέλη Φιλιππή, η ομάδα βρήκε το δρόμο της και έτσι λογικά θα αποφύγει το... μοιραίο.

Αθηναϊκός και Γιάννενα θα δώσουν μάχη για την άνοδο στην Α` Εθνική
Αθηναϊκός και Γιάννενα θα δώσουν μάχη για την άνοδο στην Α` Εθνική
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τα ίδια ισχύουν και για τους Αγρινιώτες. Το ξεκίνημα ήταν άσχημο, όμως μετά την έλευση του Γιάννη Νταλακούρα οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τα πάνω τους και έτσι η παραμονή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ξεκίνησε τη χρονιά με ελπίδες για κάτι καλύτερο, όμως και αυτή η χρονιά, με προπονητή κάποιον Αντρέ Κλοντ, κινήθηκε στη μετριότητα. Ακόμη δίνει μάχη επιβίωσης.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Σαν τη «φούσκα» στο χρηματιστήριο μπορεί να χαρακτηριστεί η κρητική ομάδα. Ξεκίνησε φουριόζα, όμως τώρα θα πρέπει να παλέψει σκληρά ώστε να μείνει στην κατηγορία. Το δύσκολο αυτό έργο έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Τσινός, που αντικατέστησε τον πετυχημένο Μύρωνα Σηφάκη.

ΒΕΡΟΙΑ: Η «βασίλισσα» του βορρά μάλλον αδικείται από τη θέση που βρίσκεται. Υλικό καλό υπάρχει στα χέρια του Ολεγκ Μπλαχίν, όμως οι αγωνιστικές μεταπτώσεις είναι η «αχίλλειος πτέρνα» για τους Ημαθιώτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Η ομάδα της Μαγνησίας έχει δυο αγωνιστικά πρόσωπα και αυτό ίσως το πληρώσει ακριβά. Πάντως με όπλο τη γερή έδρα είναι κοντά στη σωτηρία.

ΝΑΟΥΣΑ: Το συγκρότημα του Σταύρου Διαμαντόπουλου είχε μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα, όμως τώρα δίνει μάχη για την παραμονή του. Ισως πληρώνει την απειρία των νεαρών παικτών.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Παρά τα μύρια διοικητικά προβλήματα, οι Ροδίτες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στη Β` Εθνική. Το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Από την ομάδα της Κατερίνης αρχίζει ο χορός των καταραμένων. Η ομάδα της Πιερίας μόνο με θαύμα θα αποφύγει το μοιραίο, όπως και οι άλλες δυο ομάδες που είναι παρακάτω.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Η χειρότερη χρονιά στη Β` Εθνική για τους «κιτρινόμαυρους» στην κατηγορία. Φυσικό επόμενο να υποβιβαστούν.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ιδιαίτερη αρνητική μνεία πρέπει να γίνει γι' αυτή την ιστορική ομάδα. Το κατρακύλισμα δεν έχει τελειωμό. Μέσα σε δυο χρόνια βρέθηκε από τα σαλόνια στ' αλώνια. Η διοικητική ανυπαρξία και οι λάθος επιλογές παικτών έφεραν τον κατήφορο στο άλλοτε καμάρι του Πειραιά. Είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες με την προσφορά του Εθνικού να βολοδέρνουν στην ανυπαρξία.


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ