Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Τυχερός ο δίσεκτος Φλεβάρης για την αγορά

Ιδιαίτερα θερμός αποδείχτηκε ο Φλεβάρης για την αγορά. Αν και δίσεκτος έφερε καλά νέα στα ταμεία των εταιριών, αφού οι ταξινομήσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, έφθασαν τις 25.779.

Αν συγκριθεί ο αριθμός αυτός με τον περσινό, όπου πραγματοποιήθηκε το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, τότε προκύπτει μια αύξηση κατά 7.789 αυτοκίνητα, μια αύξηση που ποσοστιαία ξεπερνά το 30%. Ο Φλεβάρης είναι «χειρότερος» από το Γενάρη κατά 4.736 πωλήσεις, κάτι όμως απόλυτα αναμενόμενο, αφού ο πρώτος μήνας του χρόνου θεωρείται παραδοσιακά ο καλύτερος.

Στον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών, η Toyta πήρε «κεφάλι» χάρη στη νέα Corolla και ταξινομώντας 2.698 αυτοκίνητα κατέλαβε ποσοστό 10.5%. Η Hundai ήταν δεύτερη το Φλεβάρη με 2.206 πωλήσεις, αλλά διατηρήθηκε στην πρώτη θέση στο σύνολο. Ελάχιστα πίσω η Fiat που ανέβηκε αισθητά σε σχέση με το Γενάρη. Ακολούθησε η Opel, υποχώρησε στο μήνα αλλά κρατήθηκε τρίτη στο σύνολο. Πεζό και Σιτροέν έδωσαν τη μάχη τους για την εξάδα με την Πεζό να πουλάει 30 αυτοκίνητα παραπάνω το Φλεβάρη, αλλά να υπολείπεται κατά 152 στο σύνολο. Από τα υπόλοιπα στοιχεία αξιοσημείωτη η βελτίωση της εικόνας της Seat που έπιασε το 7%, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων (π.χ. 20 Jaguar, 40 SAAB, 14 Lexus κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ