Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να καλυφθούν τα ελλείμματα στους δήμους

Από την πρόσφατη αγωνιστική κινητοποίηση των Νικαιωτών στο υπουργείο Εσωτερικών
Από την πρόσφατη αγωνιστική κινητοποίηση των Νικαιωτών στο υπουργείο Εσωτερικών
Τα τεράστια ελλείμματα στα ταμεία πολλών δήμων της χώρας που προκλήθηκαν επειδή μεγάλες προκαταβολές από την τακτική επιχορήγηση δόθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του Οκτώβρη του 2002, τις οποίες μάλιστα πρώην δήμαρχοι κατασπατάλησαν, ζητούν να καλυφθούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη, καταθέτοντας Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση υπογραμμίζεται: «Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από το υπουργείο σας στους απερχόμενους δημάρχους, στις περισσότερες περιπτώσεις, προφανώς, λόγω της κρίσιμης προεκλογικής μάχης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης πρακτικής είναι μια σειρά δήμοι να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Νίκαιας που αδυνατεί σήμερα να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία του (ακόμα και πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα αδυνατεί να εξασφαλίσει), γιατί δόθηκαν από το υπουργείο σας προκαταβολές της τακτικής επιχορήγησης ύψους 1,6 δισ. δρχ. για τις οποίες ο δήμος θα έχει παρακρατήσεις μέχρι τον Ιούλη του 2004».

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

  • Εάν σε εκπλήρωση των προφορικών δεσμεύσεων θα δοθούν και πότε το ποσό των 600 εκατ. δρχ. έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (τα 300 εκατ. από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τα 300 εκατ. από το υπουργείο Εσωτερικών).
  • Εάν πρόκειται να δώσει κι άλλη έκτακτη επιχορήγηση γιατί είναι φανερό ότι αυτή δεν επαρκεί για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του 1,6 δισ. δρχ. που δόθηκαν στον προηγούμενο δήμαρχο;
  • Σε ποιους δήμους της χώρας και τι ποσά προκαταβολής της τακτικής επιχορήγησης δόθηκαν το έτος 2002 στους απερχόμενους δημάρχους;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ