Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η πρώτη κινητοποίηση για το παρόν και το μέλλον της πόλης

Κλειστές σήμερα όλες οι υπηρεσίες του δήμου, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς. Στις 10 π.μ. θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγ. Νικολάου οι Κοκκινιώτες για τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών

Επικεφαλής του αγώνα των δημοτών της Νίκαιας ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Μπενετάτος
Επικεφαλής του αγώνα των δημοτών της Νίκαιας ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Μπενετάτος
Σε αναβρασμό βρίσκεται η Νίκαια, με στόχο την επιτυχία της πρώτης κινητοποίησης που γίνεται σήμερα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την αποτροπή του οικονομικού στραγγαλισμού του δήμου, αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης και του δανεισμού της προηγούμενης διοίκησης, η οποία με την πολιτική της υπονόμευσε το μέλλον της πόλης.

Σήμερα δε θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία του δήμου εκτός των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις 10 το πρωί, λεωφορεία με δημότες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγίου Νικολάου με προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών. Η δημοτική αρχή, όλες αυτές τις μέρες, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Στέλιο Μπενετάτο, έχει «οργώσει» την πόλη προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για το πρόβλημα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλεί όλους τους πολίτες με την πρωτότυπη και ευρηματική τους δράση να σταθούν στο πλευρό του δήμου, προβάλλοντας με κάθε τρόπο την ανάγκη να δοθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που υπάρχει.

Ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, που θα έχει πολλές φάσεις και θα φέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα του δήμου και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτά, σημειώνει ο Στ. Μπενετάτος. Υπενθυμίζουμε ότι αποτέλεσμα της διαχείρισης των οικονομικών του δήμου από τον πρώην δήμαρχο, Βασ. Τράπαλη, είναι χρέη και δάνεια ύψους 12,3 δισ. δρχ. Τη χαριστική βολή έδωσε η λήψη από την προηγούμενη διοίκηση προκαταβολών της κρατικής επιχορήγησης του 2003 και μέρους του 2004, ύψους 4.800.000 ευρώ, που στερούν σήμερα το δήμο από ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του. Η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του δήμου. Ούτε οι μισθοί των εργαζομένων, ούτε οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές μπορούν να καταβληθούν. Ακόμα και τα στοιχειώδη, όπως καύσιμα για τα απορριμματοφόρα, με δυσκολία εξασφαλίζονται.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καταγγέλλουν την κυβέρνηση ως κύρια υπεύθυνη για τον οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου και καλούν όλους τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία - με εκατοντάδες μέλη ναυτεργάτες στη Νίκαια - δηλώνουν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη δημοτική αρχή και τον εργαζόμενο λαό της πόλης και απαιτούν την αποπληρωμή από την κυβέρνηση όλων των χρεών του δήμου, την εξασφάλιση των απαραίτητων ποσών για την εύρυθμη λειτουργία του και την υλοποίηση των έργων υποδομής.

Τέλος, χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού της Νίκαιας, «με τη βεβαιότητα ότι η μαζική συμμετοχή θα φέρει τη νίκη».

Να πάρουν μέρος σε όλες τις προσπάθειες που κάνει ο δήμος για την αντιμετώπιση του οικονομικού χρέους καλεί τα μέλη και τους φίλους του ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά το δήμο για να μπορέσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι να παράγουν πολιτισμό, για να εξωραϊστεί η Νίκαια και να συνεχίσει την ανάπτυξή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ