Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
«Ορφανές» βόμβες, ενώ καταφθάνει το «ιππικό»

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται: μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ έφθασαν χτες στη Ζαμπόανγκα για «αντιτρομοκρατικά γυμνάσια»

Associated Press

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται: μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ έφθασαν χτες στη Ζαμπόανγκα για «αντιτρομοκρατικά γυμνάσια»
ΚΑΛΑΟΥΙΤ και ΖΑΜΠΟΑΝΓΚΑ.--

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους σε δύο χωριστές εκρήξεις βομβών και μια επίθεση ενόπλων εναντίον ενός χωριού στις νότιες Φιλιππίνες, όπου ο εμφύλιος μοιάζει να έχει αναζωπυρωθεί πλήρως τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, χτες, έφταναν στην περιοχή και νέες αμερικανικές δυνάμεις, για «γυμνάσια»...

Οι δύο βόμβες είχαν από ένα νεκρό, ενώ στην επίθεση στο χωριό Καλαουίτ, στη νήσο Μιντανάο, από 50 ενόπλους, υπήρξαν άλλα 14 θύματα, όλοι χωρικοί. Ο στρατός των Φιλιππίνων χαρακτήρισε «ενέργειες των Μουσουλμάνων αυτονομιστών» την τοποθέτηση της μιας βόμβας και την επίθεση -ωστόσο, το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο (MILF) αρνήθηκε με ανακοίνωσή του ότι ενέχεται στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Χτες, στο μεταξύ μια ομάδα 12 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ αφίχθηκε χθες στη Ζαμπόανγκα, για να προετοιμάσει το έδαφος για τα «αντιτρομοκρατικά γυμνάσια» που θα βοηθήσουν, σύμφωνα το ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών φιλιππινέζικων ΜΜΕ, στην «καταδίωξη των, συνδεδεμένων με την '"αλ Κάιντα" ανταρτών του Μόρο». Δεκάδες άλλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες μέρες - και ο ρόλος τους δεν αποκλείεται να «επεκταθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ