Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συλλήψεις Παλαιστινίων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει 50 κατηγορίες για υπόθαλψη, οικονομική στήριξη, διασπορά μηνυμάτων της παλαιστινιακής εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζιχάντ, αλλά και συνωμοσία για διάπραξη δολοφονιών 100 περίπου προσώπων στο εξωτερικό, δηλαδή εντός και εκτός της εδαφικής επικράτειας του Ισραήλ(!) απαγγέλθηκε χτες από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Τάμπα της πολιτείας της Φλόριντα κατά οκτώ προσώπων, περιλαμβανομένων και τεσσάρων που ζουν σε χώρες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι οκτώ είναι μέλη της Τζιχάντ, οργάνωσης που βρίσκεται υψηλά στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του FBI. Ηδη, οι συλλήψεις έχουν αρχίσει και από τους τρεις που διαβιούν στη Φλόριδα, σύμφωνα με το Associated Press, ο 45χρονος Σάμι αλ Ναριάν, κουβεϊτιανής καταγωγής και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριδα, πρωί-πρωί οδηγήθηκε χτες σιδεροδέσμιος στο αρχηγείο του FBI. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ, και οι 4 που ζουν στις ΗΠΑ βρίσκονται στα χέρια των αρχών, εν αντιθέσει με τους τέσσερις που ζουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, στη Βρετανία, τη Συρία, τη Λιβύη και το Λίβανο και παραμένουν ελεύθεροι. «Το μήνυμά μας προς αυτούς αλλά και άλλους του είδους τους είναι: Δεν κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ αυτών που διαπράττουν τις επιθέσεις και σε αυτούς που τους στηρίζουν οικονομικά, τους στηρίζουν, διοικούν ή επιβλέπουν τρομοκρατικές οργανώσεις». δήλωσε ευθαρσώς ο Ασκροφτ.

Οσο για τους υπολοίπους συλληφθέντες είναι: Ο Σάμε Χαμουντέχ, 42 ετών γεννηθείς στη Δυτική Οχθη, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ και λέκτορας επίσης στο Πανεπιστήμιο της Νοτίου Φλόριδας, ο Χατίμ Νάτζι Φαρίς, 30 ετών γεννηθείς στο Πουέρτο Ρίκο και διευθυντής ιατρικής κλινικής και, τέλος, ο Γκχασάν Ζαγιέντ Μπαλούτ, 42 ετών, Παλαιστίνιος στην καταγωγή και μόνιμος κάτοικος Σικάγου, όπου είναι και η έδρα της μικρής επιχείρησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ