Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Στρατιωτική αεροπορική τραγωδία

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Τελικά, νεκροί είναι και οι 302 επιβαίνοντες του στρατιωτικού αεροπλάνου «Ιλιούσιν 76», που συνετρίβη την Τετάρτη στο Νοτιοανατολικό Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Τα θύματα ήταν στρατιωτικοί, σύμφωνα με το IRNA, που διευκρίνιζε επίσης ότι στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν και αρκετοί από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», μιας ειδικής ομάδας στρατιωτικών που έχει ως στόχο τη διαφύλαξη του ισλαμικού καθεστώτος της χώρας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πριν φτάσει στον προορισμό του, που ήταν η πόλη Κέρμαν και σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το Ισλαμικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Ιράν, τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο οι υπάλληλοι στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου στην πόλη Κέρμαν δήλωσαν ότι ο πιλότος έκανε λόγο για πολύ κακές καιρικές συνθήκες λίγο προτού χαθεί οριστικά η επικοινωνία. Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της για το δυστύχημα και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού αεροσκάφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ