Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π.Α.ΜΕ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Παλέψτε μέσα από τα συνδικάτα

Πλατιά σύσκεψη στις 23 Φλεβάρη 2003 στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Το Π.Α.ΜΕ. ως πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης στη χώρα μας, καλεί τους μετανάστες σε πλατιά σύσκεψη την Κυριακή 23 Φλεβάρη, 11 το πρωί, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος). Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου κλιμακώνεται, θεωρούμε πιο αναγκαία την ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση των μεταναστών με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και μεγάλα που μόνο η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων σαν ενιαία κομμάτια της εργατικής τάξης μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα δικαιώματα της τάξης μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Εχουν βάλει στόχο να μας αφαιρέσουν ακόμα και τις στοιχειώδης κατακτήσεις αρκεί να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

Εσείς οι οικονομικοί μετανάστες γνωρίζετε πολύ καλά μιας και ζείτε καθημερινά ακόμα πιο πολύ την άγρια εκμετάλλευση και τις διακρίσεις σε βάρος σας.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης για τους μετανάστες είναι συγκεκριμένη, η άνιση μεταχείριση στα μισθολογικά, στα ασφαλιστικά, στα λειψά μέτρα ασφαλείας που έχουν σαν αποτέλεσμα κάθε λίγο να θρηνούμε νεκρούς. Σας θέλουν φτηνή εργατική δύναμη, πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παράνομους ή μισοπαράνομους, γιατί έτσι δεν αποκτάτε δικαιώματα, δουλεύετε χωρίς να ζητάτε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ