Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α` ΕΘΝΙΚΗ
Καθάρισε... ο «Λύμπε»

Στο... ρετιρέ της βαθμολογίας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν στην «καυτή» έδρα της Προοδευτικής και αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από τους «βυσσινί», τελικά κατάφεραν με δύο εντυπωσιακά γκολ του Λυμπερόπουλου να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να παραμείνουν πρώτοι. Παρ' όλα αυτά, όλοι στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρούν πως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και όλη η προσπάθειά τους ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ετσι, ο Σέρχιο Μαρκαριάν συνέστησε στους παίχτες του να αφήσουν στο παρελθόν τα συναισθήματα ευφορίας και να «προσγειωθούν» προκειμένου να συγκεντρωθούν στους δύο πιο άμεσους στόχους τους, που είναι η νίκη με το Αιγάλεω αύριο στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στο επερχόμενο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός, αν και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όσον αφορά στην απόδοσή του - κάτι για το οποίο παραπονέθηκε έντονα χτες ο Σρέτσκο Κάτανετς στους παίχτες του - ωστόσο πήρε τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ με 1-0, που τον κράτησε δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ετσι, έχοντας ως στόχο πλέον να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό την ερχόμενη αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν χτες πως πρέπει να αλλάξουν έδρα (καθώς το γήπεδο της Νέας Σμύρνης δήλωσαν πως είναι ακατάλληλο γι' αυτούς) και να μετακομίσουν την Κυριακή στο «Γιάννης Παθιακάκης» των Ανω Λιοσίων, προκειμένου να φιλοξενήσουν τον Ηρακλή.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, η νίκη του επί της Ξάνθης στην Τούμπα με 1-0, τον διατήρησε στην τρίτη θέση, ενώ ενίσχυσε το φετινό του όνειρο για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα, μια πολύτιμη νίκη με 2-0 έναντι του ΠΑΣ στα Γιάννενα πήρε η ΑΕΚ, η οποία μέσω των χαρμόσυνων αγωνιστικών της μηνυμάτων έχει αρχίσει να ανακτά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε αυτό που διεξήχθη στο γήπεδο του Μακεδονικού, ανάμεσα στο γηπεδούχο Ηρακλή και την Παναχαϊκή. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1, γεγονός που βάρυνε πολύ το κλίμα στους κόλπους του «Γηραιού» και μεγάλωσε την ελπίδα των Πατρινών για τη διαφυγή τους από την «ουρά». Πάντως «μαγνήτης» για τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου αποδείχτηκε και η αναμέτρηση που διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αρη, η οποία έληξε με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ως εξής: Αιγάλεω - Ιωνικός 0-0, Ακράτητος - Καλλιθέα 3-3.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόωρα άρχισε το ντέρμπι(2018-01-23 00:00:00.0)
Επιστροφή στη δράση(2015-04-18 00:00:00.0)
«Κέρασαν» γκολ οι... μικροί(2005-12-23 00:00:00.0)
«Πρασίνισε» το ντέρμπι(2002-10-31 00:00:00.0)
Σημαντικές αναμετρήσεις(2001-04-22 00:00:00.0)
Πράξη πρώτη στο ΟΑΚΑ(2001-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ