Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Πανηγυρίζει η Νίκαια

Το Κύπελλο πήγε τελικά από Καλαμάτα στη Νίκαια

Sportidea

Το Κύπελλο πήγε τελικά από Καλαμάτα στη Νίκαια
Σπουδαίες στιγμές έζησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ΑΕ Νικαίας, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών. Στο γήπεδο «Τέντα» της Καλαμάτας, ο σύλλογος, αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στον τελικό της διοργάνωσης, σε ένα συγκλονιστικό -όπως εξελίχτηκε- παιχνίδι που για πέντε σετ κράτησε στα ύψη την αγωνία όλων όσοι το παρακολούθησαν. Η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου, έπειτα από σκληρές μάχες στο φιλέ, επικράτησε τελικά στο τάι μπρέικ με 3-2 (25-22, 25-27, 25-21, 22-25, 18-16) και πήρε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της. «Είναι η πιο μεγάλη στιγμή για τη Νίκαια και είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει η πόλη μας σε όλα τα σπορ. Δώσαμε κι εμείς μια ώθηση στην προβολή του βόλεϊ, διότι πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το άθλημα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Για το πρωτάθλημα μη με ρωτάτε, το μόνο που κοιτάμε μπροστά μας είναι το ματς με το Ρέθυμνο», είπε μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του ο τεχνικός των Νικαιωτών Σωτήρης Δρίκος. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των «πρασίνων», Ντανιέλε Ρίτσι δήλωσε πως «Οταν μια ομάδα παίζει καλύτερα από 'μένα το παραδέχομαι. Η Νίκαια έπαιξε καλύτερα και έκανε το κάτι παραπάνω από εμάς. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την ομάδα που έκανε το κάτι παραπάνω. Είμαι στεναχωρημένος που δεν πήραμε το κύπελλο, αλλά τουλάχιστον το πήραν οι φίλοι μου Ντράκοβιτς και Ζελιάσκοφ. Δεν είχαμε ποιότητα στην υποδοχή και ακολουθούσαμε στο σκορ. Η Νίκαια εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματά μας». Οσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει να τονιστεί πως MVP του «φάιναλ έιτ» του Κυπέλλου αναδείχτηκε ο Αργεντίνος ακραίος Χόρχε Ελγκέτα της ΑΕ Νικαίας, ο οποίος στον τελικό της διοργάνωσης κέρδισε 20 πόντους, με 16/32 επιθέσεις (50% αποτελεσματικότητα) και 4 μπλοκ, ενώ είχε 8 άμυνες.

Σημειώνεται ότι στα ημιτελικά η ΑΕ Νικαίας επικράτησε του νταμπλούχου Ηρακλή με 3-0 (25-20, 25-22, 25-21), ενώ ο Παναθηναϊκός κατέβαλε τον ΠΑΟΚ με 3-1 (25-22, 25-16, 21-25, 25-22).

  • Στη μάχη της Ευρώπης, ρίχνεται σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών, αντιμετωπίζει στη Γαλλία την Τουρσουά (21.00).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ