Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και ο λαός πεθαίνει...

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, οι προθέσεις είναι άριστες απ' όλες τις πλευρές, αλλά μέχρι στιγμής αποτέλεσμα μηδέν. Αυτά μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Και όσο, «μαμά» Γαλλία, στασιαστές και κυβέρνηση της χώρας αναλύουν τις διαφορές τους και αποφασίζουν για την τύχη της περιοχής, ο λαός πεθαίνει, χωρίς να τον σκέφτεται κανείς. Ο ΟΗΕ πραγματοποιεί συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά κανείς δεν ενοχλείται. Η Γαλλία ανησυχεί για τη διατήρηση του γοήτρου της, στις παλιές της αποικίες, ώστε να μπορεί να επιβάλλει την άποψή της και πασχίζει να βρει μια οποιαδήποτε λύση, αρκεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, κυβέρνηση και στασιαστές αδυνατούν να συμβιβαστούν και οι σχετικές διαβουλεύσεις βρίσκονται συνεχώς σε τεντωμένο σχοινί.

Δε φτάνουν οι πολύμορφες και βαριές συνέπειες των εκατοντάδων χρόνων της αποικιοκρατίας, έχουμε και αυτές της δίδυμης αδερφής της, της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε. Στο μεταξύ, ο λαός της αφρικάνικης αυτής χώρας πεθαίνει από τις αρρώστιες και τις ανείπωτες κακουχίες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ