Κυριακή 26 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή 26/1
  • «Υπόγεια Ρεύματα»
    «Υπόγεια Ρεύματα»
    Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661)), κάθε Κυριακή (9 μ.μ.) και Παρασκευή, Σάββατο (10.30 μ.μ.), εμφανίζεται ο Διονύσης Τσακνής. Συνοδευόμενος από τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου (τραγούδι) και τους μουσικούς Δημήτρη Μπέλλο, Δημήτρη Θεοχάρη, Δημήτρης Φροσύνης, Γιώργο Ράλλη, Δημήτρη Καρασούλο και Γιώργο Πασχάλη, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα τρίωρης διάρκειας.
  • Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Φιξ), φιλοξενείται η δεύτερη παράσταση της όπερας δωματίου του Φίλιππου Τσαλαχούρη, «Πούσκιν», σε λιμπρέτο Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Παρουσιάζεται από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με ερμηνευτές τους Βαγγέλη Μανιάτη, Αναστάσιο Λαλούση, Τζούλια Σουγλάκου, Κώστα Ντότσικα, Γιώργο Κανάρη, Ευγενία Καλοφώνου, Αργύρη Καβίδα και Ιριδα Κυριακοπούλου.
Δευτέρα 27/1
  • Στο «Συρμό» (Μεταξουργείο, τηλ. 210.5203.661), από Δευτέρα - Πέμπτη, 10.30 μ.μ., ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπάθα, καθώς και κομμάτια από τον τελευταίο του δίσκο «Μέσ' τη νύχτα», σε μουσική Γιώργου Τρανταλίδη. Τον συνοδεύουν η Ειρήνη Σκανδάλου (τραγούδι) και επτά μουσικοί.
  • Επίσημη πρεμιέρα, στις 8 μ.μ., της όπερας για παιδιά «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Βέμπερ, που παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, στο Θέατρο «Ακροπόλ», σε διασκευή - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν: Νατάσα Μανίσαλη, Κάτια Πάσχου, Δήμος Φλεμοτόμος, Ερρίκος Μπριόλας κ.ά.
  • Διονύσης Τσακνής
    Διονύσης Τσακνής
    Εκδήλωση αναγόρευσης του βαρύτονου Κώστα Πασχάλη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 7 μ.μ., στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του ιδρύματος (Πανεπιστημίου 30).
  • Σε ήχο τζαζ «ταξιδεύουν» ο φημισμένος Βρετανός μουσικός Τζάνγκο Μπέιτς, το κουαρτέτο του «Χιούμαν Τσέην» και η «Μπρίτεν Σινφόνια», στις 8.30μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τρίτη 28/1
  • Στο «Τριανόν» συνεχίζονται οι Τρίτες ιταλικού κινηματογράφου και μουσικής με την προβολή της ταινίας «Fiorile» των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Το πρόγραμμα ξεκινά με συναυλία παλιάς ιταλικής μουσικής από το σύνολο «Affeti Musicali» του Μουσικού Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε έργα της Ιζαμπέλα Λεονάρντα και της Μπιάνκα Μαρία Μεόα.
Τετάρτη 29/1
  • Στο θέατρο κούκλας είναι αφιερωμένες οι βραδιές (μέχρι 2/2), στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ: 210.9270.628). Κουκλοπαίκτες, μαριονετίστες, καραγκιοζοπαίχτες μεταμορφώνουν τη σκηνή σε μαγική σχεδία και προσκαλούν σε συναρπαστικά ταξίδια. Σήμερα φιλοξενείται το θέατρο σκιών του Ηλία Καρελλά.
Πέμπτη 30/1
  • Πρεμιέρα, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με το έργο «Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λουίτζι Πιραντέλο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Λυδία Φωτοπούλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κότσιφας, Κώστας Ζαχαράκης κ.ά.
  • Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Τσανακλίδου συνεχίζουν με επιτυχία τη μουσική τους «συγκατοίκηση», στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9226975), κάθε Πέμπτη - Κυριακή, μέχρι 9/2.
Παρασκευή 31/1
  • «Η τρελή του Σαγιό» από το Εθνικό Θέατρο, στο «Κοτοπούλη - Ρεξ»
    «Η τρελή του Σαγιό» από το Εθνικό Θέατρο, στο «Κοτοπούλη - Ρεξ»
    Πρεμιέρα στη Σκηνή «Κοτοπούλη - Ρεξ» του Εθνικού Θεάτρου με το έργο «Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού, σε μετάφραση Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, σκηνικά Απόστολου Βέττα, κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη, μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Χρήστος Πάρλας, Ελένη Γερασιμίδου, Μίμης Χρυσομάλλης κ.ά.
Σάββατο 1/2
  • Τούρκικα ηχοχρώματα στο «Half Note Jazz Club» όπου μέχρι τις 6/2 εμφανίζονται ο δεξιοτέχνης του ζουρνά Ahmet Ozden με το γκρουπ του «Kumpanya Istanbul».
  • Τα «Υπόγεια Ρεύματα» δίνουν συναυλία, στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).

Βασίλης Λέκκας
Βασίλης Λέκκας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ