Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μη λείπει κανείς!

Αύριο δεν πρέπει να λείπει κανείς από την πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη». Η εφημερίδα όσο και η Απόφαση της ΚΕ του Κόμματός μας, για τις συσπειρώσεις και τις συνεργασίες που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος και τις οποίες το ίδιο επιδιώκει να οικοδομήσει, πρέπει να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια. Κι αυτό είναι ένα καθήκον που βαραίνει τις πλάτες κάθε μέλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, που μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε φίλου του ΚΚΕ.

Ενα καθήκον που δεν εκπληρώνεται με τη διακίνηση απλά και μόνο χιλιάδων φύλλων του «Ριζοσπάστη» και αντίστοιχα αντιτύπων της απόφασης. Ούτε βέβαια με τη συμμετοχή μας απλά και μόνο στην πανεξόρμηση. Η αυριανή μέρα πρέπει να ιδωθεί από όλους ως εφαλτήριο για τη διεξαγωγή συνολικά της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, με επιμονή στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στα πλαίσιά της. Η αυριανή μέρα απαιτείται να αποτελέσει την απαρχή μιας τιτάνιας προσπάθειας για να φτάσει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ πλατιά στον ελληνικό λαό και κυρίως να μελετηθεί, να συζητηθεί, να αποτελέσει το έναυσμα για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία. Με τις δυνάμεις που συναντηθήκαμε στα μέτωπα πάλης κατά της πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Για να φτάσει η πολιτική διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ πλατιά στο λαό, να γίνει δική του υπόθεση η προοπτική του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία.

Η δημοσιοποίηση αύριο της Απόφασης δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, να αναθερμάνουμε τους δεσμούς μας με φίλους και οπαδούς, να αποκτήσουμε δεσμούς με πολύ περισσότερους. Μας δίνει την ευκαιρία και οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε κατά το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα, να καταθέσουμε την πρότασή μας, τη θέση μας, το κάλεσμα για λαϊκή συσπείρωση και πάλη. Να ζητήσουμε τη συμβολή όσων καταρχήν συμφωνούν μαζί μας στην υλοποίηση των στόχων μας και από όλους τους υπόλοιπους να μας συντροφέψουν στους αγώνες, στα μεγάλα μέτωπα πάλης, για τα λαϊκά δικαιώματα.

Απ' αυτή την άποψη η αυριανή πανεξόρμηση είναι πολύ σημαντική. Το πλατύ άνοιγμά μας μπορεί να διευρύνει τις προϋποθέσεις από τις οποίες εξαρτάται η επιτυχής έκβαση της πολιτικής εξόρμησης. Τις προϋποθέσεις για διάδοση του «Ριζοσπάστη», αλλά και τις προϋποθέσεις για να συσπειρωθούν και να τεθούν σε αγωνιστική εγρήγορση πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι, ευρύτερες λαϊκές μάζες μπροστά και στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Ολοι αύριο λοιπόν με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, χτυπάμε πόρτες, απευθυνόμαστε παντού, πραγματοποιούμε ένα βήμα μπροστά, δίνουμε ώθηση στους στόχους μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ