Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΟ
Θέλει να επιβάλει δικό της καθεστώς

Την πλήρη διάλυση των σημερινών εργασιακών σχέσεων, με την καταστρατήγηση του εσωτερικού κανονισμού και κάθε έννοια συνδικαλιστικής δραστηριότητας προσπαθεί να επιβάλλει η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΚΟ (μέλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων) και μάλιστα με ιδιαίτερα απροκάλυπτο και αυταρχικό τρόπο.

Εφαρμόζοντας στην ουσία την πολιτική της κυβέρνησης, εντελώς προκλητικά η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους, ότι δεν ισχύει ο εσωτερικός κανονισμός που ρύθμιζε και τις εργασιακές σχέσεις τους και έχει κατοχυρωθεί μέσα από τη συλλογική σύμβαση που έχει υπογράψει το σωματείο και ότι θα επιβάλει τους δικούς της κανονισμούς... Μάλιστα, στην τελευταία συνάντηση του σωματείου στις αρχές Γενάρη με τον πρόεδρο της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ Γ. Μωραΐτη (πρώην υπουργός Γεωργίας) και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Παπαδόπουλο τους ειπώθηκε ότι το Σωματείο (αριθμεί 600 μέλη) δεν έχει λόγο ύπαρξης και το κατηγόρησαν για «συνδιοίκηση».

Ολες αυτές τις εξελίξεις καταγγέλλει το ίδιο το πανελλαδικό σωματείο των εργαζόμενων στην ΕΚΟ, με ανακοίνωση, κάνοντας σαφές ότι θα αντιδράσουν και δε θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν τα σχέδια της διοίκησης να καταργήσει κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες εδώ και 25 χρόνια.

Οπως καταγγέλλει, συγκεκριμένα το σωματείο, η «συνδιοίκηση» που υποστηρίζουν είναι η απαίτηση εφαρμογής του Εσωτερικού Κανονισμού και προστασία των εργασιακών σχέσεων! «Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να καλύψουν το δικό τους όργιο με τα ταξίματα και τα ρουσφέτια», σημειώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Εδώ και καιρό ενθαρρύνουν τη διάδοση κάθε στοιχείου που μπορεί να διαστρέψει την κοινωνική συνείδηση των εργαζομένων, σπέρνοντας αμφιβολίες και εφαρμόζοντας διά του Διευθύνοντος Συμβούλου την "πολιτική της ανοιχτής πόρτας" και παροτρύνοντας τους εργαζόμενους για ανώνυμα σημειώματα».

Καταλήγοντας το σωματείο επισημαίνει: « Εμείς αντιστεκόμαστε στα σχέδιά τους για την απαξίωση του οργανισμού. Δε συμβιβαζόμαστε με τις λογικές τους. Επιμένουμε να προστατεύουμε τις εργασιακές μας σχέσεις και να τις διευρύνουμε. Η εταιρία δεν είναι τσιφλίκι τους. Τα τεράστια κέρδη που αποκομίζει οφείλονται πρώτα από όλα στους εργαζόμενους και όχι, ασφαλώς, στους διάττοντες διορισμένους επικεφαλής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ