Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα εργατικά «ατυχήματα»

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη εργαζόμενος χτες το πρωί στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Ολεφιρ Βίκτορ, εργαζόταν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, όπου γίνονταν εργασίες επισκευής της στέγης έπεσε από ύψος περίπου πέντε μέτρων. Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και μεταφέρθηκε, ο εργαζόμενος διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κατάγματα στη λεκάνη, στο πόδι και στο ιερό οστούν και η κατάστασή του είναι σοβαρή. Ο Κ. Χατζάρας, οργανωτικός γραμματέας στη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που επισκέφθηκε το χώρο μάς επισήμανε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφάλειας και ότι δεν είχαν στηθεί σκαλωσιές. Αντίθετα, είχε στηθεί ένα ξύλινο πατάρι ύψους πέντε μέτρων, όπου έβαζαν τα υλικά για την επισκευή. Η πρόσβαση σε αυτό γινόταν με μία σκάλα που ήταν περίπου 70 πόντους πιο χαμηλή από αυτό. Τη στιγμή που ο εργαζόμενος προσπάθησε να πάει από τη σκάλα στο πατάρι έπεσε στο κενό. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης που όχι μόνο ενισχύει την ασυδοσία της εργοδοσίας, αλλά δε φροντίζει να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, ούτε σε έργα που γίνονται σε δημόσιο κτίρια.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο Κ. Τζιούφας, επιβλέπων μηχανικός, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Χτες το μεσημέρι, και ενώ δούλευε στο ολυμπιακό έργο της Αρσης Βαρών στη Νίκαια έπεσε από σκάλα - της οποίας τα κιγκλιδώματα έχουν κάποια κενά - και χτύπησε στο κεφάλι. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο εργαζόμενος χειρουργήθηκε και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Και πάλι χτες το μεσημέρι σημειώθηκε νέο εργατικό ατύχημα στο ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, όπως μας ενημέρωσε το Παράρτημα Εργαζομένων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο ΜΕΤΡΟ. Ο μηχανοτεχνίτης Φ. Χαλδαίος, ενώ είχε ανεβεί πάνω σε μια «τσάπα» για να την καθαρίσει έπεσε από ύψος δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Αττικό Μετρό και στη συνέχεια τον στείλανε στον «Ευαγγελισμό». Στοιχεία για την κατάστασή του δεν είχαν γίνει μέχρι χτες αργά γνωστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ