Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στα Ζαγοροχώρια

Eurokinissi

Οι νέες κατολισθήσεις στην περιοχή Δεμάτι, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, έχουν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, αν και οι ειδικοί του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών, που επισκέφθηκαν την περιοχή, εκτιμούν ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα τα σπίτια του οικισμού στην περιοχή της Πλάκας.

Οι νέες χτεσινές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τις κατολισθήσεις, καθώς μεγάλες ποσότητες νερών παρέσυραν και νέα εδάφη, που ήταν σαθρά. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στις περιοχές Κράψης, Ανατολικής, Βαθυπέδου, Δροσοχωρίου, Ανθοχωρίου, Αγίας Μαρίνας, Λετομηλίτσας, Λόλιανης, Λεπτοκαρυάς, Ανω Πωγωνίου, Αμπελοχωρίου και Ελάφου, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Οι λιγοστοί κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, παραμένουν στα σπίτια τους, όμως είναι έτοιμοι να τα εγκαταλείψουν, σε περίπτωση που οι κατολισθήσεις επεκταθούν και φθάσουν πιο κοντά στον οικισμό της Πλάκας. Οι όγκοι της λάσπης έφθασαν στον Εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Σημειώνεται ότι σε πολλά σημεία οι συγκοινωνίες διακόπηκαν και μηχανήματα της νομαρχίας εργάζονται, για να απομακρύνουν τους όγκους των χωμάτων και των βράχων.

Την περιοχή επισκέφθηκε με κλιμάκιο μηχανικών και ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Π. Παπαδόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, για να μεταφέρονται εφόδια στους κατοίκους της Πλάκας, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση από τις κατολισθήσεις και την καταστροφή του δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ