Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σταδιακά επαναλειτουργεί το εργοστάσιο

Σταδιακά και με αργούς ρυθμούς επανέρχεται σε λειτουργία το εργοστάσιο της «ΑΓΕΤ Ηρακλής III» (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας»), από την προηγούμενη Πέμπτη που σιωπηρά έχει δοθεί το «οκ» από τη διοίκηση του Ομίλου και «ξανακάπνισε» η καμινάδα της Δ' Μονάδας μετά από μια βδομάδα διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευών στη Γ' Μονάδα που θα είναι έτοιμη για επαναλειτουργία μέσα στη βδομάδα.

Αστάθμητος παράγοντας, για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας, παραμένει η συνεχιζόμενη, επ' αόριστον, απεργία των ιδιοκτητών - οδηγών των σιλοφόρων οχημάτων, εφόσον δεν αρθεί η αιτία που την προξένησε, δηλαδή η καταγγελία της σύμβασης δύο συναδέλφων τους από τη διοίκηση του ομίλου.

Πάντως, η απόφαση διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου από την πολυεθνική «LAFARGE», που αξιοποίησε τις συγκυρίες που της «προσφέρθηκαν», δείχνει βαθύτερους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις (συρρίκνωση δραστηριοτήτων με ξεπούλημα θυγατρικών, απολύσεις προσωπικού, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων) αλλά και «ανακατατάξεις» στον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας στη χώρα μας που θα προωθηθούν με τις ευλογίες της ΕΕ μέχρι το 2006. Η ελληνική κυβέρνηση εξάλλου δεν είναι αμέτοχη αυτών των εξελίξεων αφού εφαρμόζει ό,τι προστάζουν οι πολυεθνικές του κλάδου.

Τη Δευτέρα 13 Γενάρη 2003, εκδικάζεται στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82 η προσφυγή της διοίκησης της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» για την άρση της συνδικαλιστικής ασυλίας του προέδρου του σωματείου. Να επισημάνουμε ότι χρήση της αντεργατικής αυτής διάταξης τα 2-3 τελευταία χρόνια, έχουν κάνει οι εργοδότες στην περιοχή της Χαλκίδας τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις (ο μεγαλοβιομήχανος Φιλίππου εναντίον του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην «Ελληνική Εταιρία Μπισκότων», πρώην «Αλλατίνη», ο ιδιοκτήτης της «Ελληνικής Φάρμας Μανιταριών» Δ. Ασημομύτης ενάντια σε ιδρυτικό μέλος του νεοϊδρυμένου σωματείου και η τελευταία από τη διοίκηση της «ΑΓΕΤ Ηρακλής»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ