Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΣΑΠ
Στάσεις εργασίας για τη Σύμβαση

Σε στάση εργασίας προχώρησε χτες το Σωματείο Ηλεκτροδηγών των ΗΣΑΠ. Η κινητοποίηση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα από τις 11 πμ μέχρι τις 3 μμ. Αίτημα η υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2002!

Η προσκείμενη στην ΠΑΣΚΕ διοίκηση του Σωματείου με ανακοίνωσή της επιτίθεται φραστικά στη διοίκηση των ΗΣΑΠ η οποία «παρά τις μέχρι σήμερα εναλλακτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά μας, επιμένει σε μια παρελκυστική και αδιέξοδη στάση, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια προσέγγισης και συμφωνίας εργαζομένων και επιχείρησης για την υπογραφή σύμβασης για το 2002».

Η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στελέχη της ΔΑΣ σημειώνουν στο «Ρ» κατ' αρχήν την ανάγκη να υπογραφεί ΣΣΕ σύμφωνη με τις σύγχρονες μεγάλες ανάγκες των εργαζομένων. Ωστόσο, προσθέτουν ότι έβαλε και η ΠΑΣΚΕ το «χεράκι» της για να φτάσουμε τέλη 2002 και ακόμα να περιμένουν υπογραφή. Η ΣΣΕ καταγγέλθηκε το Μάη. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με τη διοίκηση. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος κ. Ράπος ανέλαβε τον Αύγουστο και ζήτησε δυο μήνες διορία για να «ενημερωθεί». Η πλειοψηφία του Σωματείου αντί να πιέσει ώστε η ΣΣΕ να υπογραφεί άμεσα, του έδωσε τη διορία. Μάλιστα καλλιεργούσε και κλίμα υπέρ της διοίκησης του Οργανισμού με επιχειρήματα τύπου «ο άνθρωπος είναι πολύ καλός» και «με αυτόν θα πάρουμε λεφτά».

Ουσιαστικά δεν έγινε τίποτα. Ούτε καν συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. «Μαζί με τη διοίκηση τόσο καιρό κωλυσιεργούσαν, με τις επιλογές τους φτάσαμε τέλος του χρόνου χωρίς να έχουμε ακόμα υπογράψει σύμβαση και τώρα πασχίζουν να γλιτώσουν από τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων», είναι το σχόλιο στελεχών της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ