Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπονται πέντε για τη «Φαράν»

Τρία χρόνια και τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 που στοίχισε τη ζωή σε 143 άτομα και ακόμη οι υπεύθυνοι για το χαμό των αθώων ανθρώπων δεν έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Για κακούργημα θα παραπεμφθούν τελικά οι υπεύθυνοι της εταιρίας «Φαράν» για την κατάρρευση του εργοστασίου που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος και σύμφωνα με την ετυμηγορία του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου θα δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ο Πρόεδρος του ΔΣ της «Φαράν» Δ. Κάτσικας, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρ. - Π. Κάτσικας, τα μέλη Ν. Κάτσικας και Ν. - Μ. Μάρκος, καθώς και ο μηχανικός Ι. Κολιόπουλος. Να σημειωθεί ότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για τον Ι. Κολιόπουλο.

Και οι πέντε κατηγορούνται ότι παρ' όλο που γνώριζαν τις κατασκευαστικές παραλείψεις του εργοστασίου, δεν προέβησαν στις αναγκαίες επισκευές. Το εργοστάσιο είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό του 1981, ενώ το 1986 έκθεση μηχανικού έκανε λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του κτιρίου λόγω της προβληματικής στατικότητάς του.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συμφώνησε με το σκεπτικό του εφετειακού παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δηλαδή δε θα πρέπει να τους αποδοθεί ο ενδεχόμενος δόλος, γιατί και αυτοί εργάζονταν στο ίδιο κτίριο. Ο Αρειος Πάγος δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι τα γραφεία των κατηγορουμένων στεγάζονταν ακριβώς στο διπλανό κτίριο, το οποίο ήταν ασφαλές και δεν επηρεάστηκε από το σεισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ