Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αντίθεση με τα λαϊκά κινήματα

Οι κυρίαρχες δυνάμεις που καθορίζουν την πολιτική του Φόρουμ, δηλαδή η ΑΤΤΑCΚ, οι τροτσκιστές, η σοσιαλδημοκρατία με την CES, βρίσκονται μακριά από τους στόχους των λαϊκών κινημάτων.

Η προσπάθειά τους είναι να αποπροσανατολίσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα και στην Ευρώπη συνολικά. Να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις επιδιώξεις της σοσιαλδημοκρατίας. Στις διακηρύξεις του Φόρουμ δεν μπαίνει το ζήτημα του ΝΑΤΟ, των πυρηνικών, των Νατοϊκών βάσεων. Δεν κάνουν καμιά κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την αντεργατική πολιτική της, όπως εργασιακές σχέσεις κ.ά. Δε λένε τίποτα για τις αντιδραστικές συνθήκες του Μάαστριχτ, της Νίκαιας, του Αμστερνταμ, τον Ευρωστρατό και τα Ευρωεντάλματα.

Μιλάνε ενάντια στον πόλεμο αλλά δε βάζουν θέμα για μη συμμετοχή των κρατών - μελών της ΕΕ στον πόλεμο.

Οι λαοί, το ταξικό εργατικό κίνημα, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτούν τους νέους ελιγμούς της σοσιαλδημοκρατίας και των τροτσκιστών. Θα συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο καθεστώς των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού με στόχο οι λαοί να πάρουν οι ίδιοι τις τύχες στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ