Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος χωρίς όρους ο Αυγουστίνος Ξηρός

Ο Αυγουστίνος Ξηρός

Eurokinissi

Ο Αυγουστίνος Ξηρός
Ο 19ος κατηγορούμενος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ο Αυγ. Ξηρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του χτες το μεσημέρι στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο. Είναι η πρώτη φορά που κατηγορούμενος για υπόθεση της τρομοκρατίας αφήνεται ελεύθερος μετά την απολογία του.

Ο ξυλουργός Αυγ. Ξηρός παρέμεινε για μιάμισι ώρα στο γραφείο του ανακριτή και απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι είναι αθώος και δεν έχει καμιά σχέση με την «17 Νοέμβρη».

Ο συνήγορος του Αυγ. Ξηρού, Γ. Αγιοστρατίτης, χαρακτήρισε σωστή την απόφαση και ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή του πελάτη του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του Αυγ. Ξηρού αφορούσε τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, καθώς και εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης. Το κύριο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του Α. Ξηρού ήταν αποτυπώματά του σε κινητά αντικείμενα, τα οποία υπήρχαν στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου. Ο τέταρτος κατηγορούμενος της οικογένειας Ξηρού, απολογούμενος δήλωσε ότι ποτέ δεν επισκέφτηκε κάποια από τα σπίτια των οδών Πάτμου και Δαμάρεως, ενώ για τα αποτυπώματα είπε ότι είχε βοηθήσει τον αδερφό του Σάββα να μετακομίσει από το Χαλάνδρι στο Ν. Ηράκλειο και πως επισκέπτονταν συχνά το εργαστήρι της οδού Αιγιαλείας. Πάντως και ο Σ. Ξηρός στη συμπληρωματική του απολογία είχε πει ότι τον είχε βοηθήσει ο αδερφός του Αυγουστίνος στη μετακόμιση, ενώ για το βιβλίο «Αντάρκτικο Πόλεων», ο Σ. Ξηρός είπε ότι το πήγε σπίτι του, όπου το διάβασαν τόσο ο Αυγουστίνος όσο και η Αλίθια.

Στο μεταξύ χτες η Μαρί Τερέζ Πεϊνό, σύντροφος του Α. Γιωτόπουλου, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στα δικαστήρια για να παραλάβει βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης, μετά την αποδέσμευσή τους με απόφαση Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών.

Χτες το βράδυ ο Λ. Ζερβομπεάκος επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού το φερόμενο ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη», Αλ. Γιωτόπουλο, ο οποίος για άλλη μια φορά κράτησε το στόμα του κλειστό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ