Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονες βροχές και χιόνια

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν χτες στη χώρα, οι οποίες θα ενταθούν σημαντικά στις περισσότερες περιοχές της. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που έχει εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, τις πρωινές ώρες σήμερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι η Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Οι έντονες καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν κατά διαστήματα στην ανατολική και νότια Ελλάδα έως το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας, καθώς και στο Γράμμο και το Βίτσι του Νομού Καστοριάς. Η χιονόπτωση συνοδεύτηκε από σημαντική μείωση της θερμοκρασίας.

Σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ