Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάλι από τη Θεσσαλονίκη

Από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να περάσουν οι επιπλέον 2.000 στρατιώτες, που πρόκειται να αναπτυχθούν τις επόμενες μέρες στην περιοχή της Μιτροβίτσας στο Κοσσυφοπέδιο, ως συμπληρωματική δύναμη στους 30.000 άνδρες που βρίσκονται ήδη εκεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διακίνηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων θα γίνει από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ηδη, τα πρώτα δείγματα έντασης των μετακινήσεων εμφανίστηκαν από τις αρχές της βδομάδας, οπότε οι φάλαγγες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τα Σκόπια και στη συνέχεια το Κόσσοβο, μετακινούνταν πλέον και κατά τη διάρκεια της μέρας.

Προχτές Πέμπτη κατέφθασε ένα αγγλικό πλοίο (το δεύτερο μέσα στη βδομάδα), το οποίο μετέφερε 100 οχήματα και πολεμικό υλικό. Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή αναμένεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σε επαγρύπνηση καλεί το λαό της πόλης, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και προειδοποιεί πως «τα νέα σχέδια των πολεμοκάπηλων θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίδραση του λαϊκού κινήματος». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες σημειώνει:

«Τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν στη Βαλκανική! Τα "επεισόδια" στο Κόσσοβο είναι το προοίμιο νέων ανακατατάξεων στην περιοχή. Τα λιμάνια της χώρας μας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις νέες ορδές της "KFOR". Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, 2.000 ΝΑΤΟικοί μισθοφόροι είναι έτοιμοι να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ