Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Εδωσαν τα χέρια... ΝΑΤΟ και κυβέρνηση

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Τις προκλητικές δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Τζ. Ρόμπερτσον, και του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, οι οποίες καθορίζουν το ρόλο που θα παίξει η χώρα μας στις εξελίξεις στη Βαλκανική, σχολίασε με καυστικό τρόπο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των πρωταγωνιστών στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, παρουσιάζεται το ακριβές στίγμα των γεγονότων:

«Η επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ, Τζ. Ρόμπερτσον, στη χώρα μας και οι δηλώσεις του ίδιου και του κ. Σημίτη αποκαλύπτουν τα νέα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια. Προειδοποιούν πως τύμπανα του πολέμου ετοιμάζονται να ηχήσουν στο Κοσσυφοπέδιο, πως καλλιεργείται το έδαφος για νέο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και προετοιμάζεται γι' αυτό το σκοπό η ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή.

Τα συγχαρητήρια που απέδωσε ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος στην ελληνική κυβέρνηση "για το ρόλο της στη ΝΑ Ευρώπη", η σαφέστατη αναφορά του πως το "στρατηγείο της Λάρισας θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί και ο πρώτος ρόλος του θα συνίσταται στην ενασχόλησή του με την Πρίστινα και το Κόσσοβο" περιγράφουν σαφέστατα το ρόλο που έπαιξε και παίζει η χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η ευθυγράμμιση του Ελληνα πρωθυπουργού με αυτές τις δηλώσεις, η συμφωνία του με τον γγ του ΝΑΤΟ, η συναίνεση διά της σιωπής στην αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο καθώς και η συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση της χώρας στον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ δείχνουν με κραυγαλέο τρόπο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη να εμπλακεί στα νέα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, προσυπογράφοντας τη νέα δομή, το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ καθώς και το "Σύμφωνο Σταθερότητας", η συμμετοχή ελληνικού στρατού στα στρατεύματα κατοχής στη Βοσνία και το Κόσσοβο, ο ενεργός της ρόλος στην ανάμειξη στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας διαμορφώνουν μια επιθετική επικίνδυνη πολιτική για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Κλείνει περίπου ένας χρόνος από την έναρξη του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Στις 78 μέρες του πολέμου ο λαός μας απ' άκρη σε άκρη στην Ελλάδα αντιτάχθηκε και αντιστάθηκε στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα. Οι σκηνές φρίκης που ζήσαμε εκείνο το διάστημα ετοιμάζονται να επαναληφθούν. Μπορεί και πρέπει να αντισταθούμε στα νέα σχέδια πολέμου, στην πολιτική της κυβέρνησης για συμμετοχή. Με νέους αγώνες, νέες κινητοποιήσεις».

Παράλληλα, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει: «Για να προετοιμάσουμε την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική απάντηση του λαού μας, η ΕΕΔΥΕ σας καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 29 Φλεβάρη και ώρα 6 μ.μ. στην Αίθουσα της ΠΟΛ (Κάνιγγος 27)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ