Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΜΕΡΟΥΝ
Η «αντιτρομοκρατική αναβάθμιση» της ΙΝΤΕΡΠΟΛ...

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.--

Η ετήσια συνάντηση 455 υψηλόβαθμων αστυνομικών αξιωματούχων των 139 χωρών - μελών της ΙΝΤΕΡΠΟΛ πραγματοποιείται από χτες και για τρεις ακόμη μέρες στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιάουντε. Στη φιλόδοξη ατζέντα των συνέδρων περιλαμβάνονται μία σειρά από νέα μέτρα αστυνόμευσης σε διεθνές επίπεδο, αφού με πρόσχημα την πάταξη της «διεθνούς τρομοκρατίας» θα μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συγκρότηση μίας νέας ευρείας τράπεζας ηλεκτρονικού φακελώματος σεσημασμένων και μη κακοποιών, τρομοκρατών και άλλων με βάση το ΙΝΤΕΡΝΕΤ, θα συζητηθεί το αίτημα για αύξηση κατά 25% του ετήσιου προϋπολογισμού της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, θα αναλυθούν οι σύγχρονες και μελλοντικές «τρομοκρατικές απειλές» αλλά και παράπλευρα ζητήματα όπως... η παιδική εργασία.

«Από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη, η Ιντερπόλ αναδομείται και επανακαθορίζει εαυτόν με στόχο τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ήταν το στίγμα της χτεσινής ομιλίας του γενικού γραμματέα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ (με έδρα τη Λιόν στη Γαλλία), Ρόναλντ Νόμπλ, κατά την έναρξη της διάσκεψης στο Καμερούν, που παρεμπιπτόντως είναι η πρώτη αφρικανική χώρα που φιλοξενεί στο έδαφός της διάσκεψη στελεχών της ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Ο πρόεδρος της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, Ισπανός Χεσούς Εσπιγκάρες Μίρα, έκανε και αυτός μνεία στις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη λέγοντας πως «έδειξαν τις ελλείψεις στο διεθνές αποτρεπτικό σύστημα ασφαλείας ιδιαίτερα εντός των θεσμών της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας».

Στη διάρκεια της τετραήμερης διάσκεψης πρόκειται να αποκαλυφθεί και θα συζητηθεί σχέδιο για τη μεσοπρόθεσμη αναβάθμιση τράπεζας δεδομένων της ΙΝΤΕΡΠΟΛ στην οποία θα περιλαμβάνεται ο εμπλουτισμός των έως τώρα «κλασικών» φακέλων προσώπων εναντίον των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης και με γενετικά αποτυπώματα DNA...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ