Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8406

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ
Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος

Associated Press

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, οργανώνει ένα πλήθος συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, που έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου. Ανάλογες διεργασίες γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ, από τις 26 έως 31 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθούν αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής


ΣΕΛ.  3

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΡΙΣΕΩΝ σε Κύπρο - Αιγαίο - Θράκη

Καθώς η πολιτική του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» έχει αγγίξει πλέον τα όριά της, ούτε καν η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τις επικίνδυνες ατραπούς, στις οποίες οδηγείται ο λαός και η χώρα. Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», φέρνοντας στη δημοσιότητα δυο άκρως απόρρητα έγγραφα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους αντίδρασης, θεωρώντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα και για σενάριο «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία, στο φόντο της διαδικασίας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ!

Οπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς και η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα «ομολογούν» ότι η τακτική της περιβόητης «βήμα προς βήμα προσέγγισης» με την Τουρκία είναι τουλάχιστον αδιέξοδη, δεδομένου ότι το στρατοκρατικό καθεστώς της γειτονικής χώρας, έχοντας τις πλάτες των Αμερικανών, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κινήσεις πρόκλησης ελληνοτουρκικής κρίσης, τόσο στο Αιγαίο και την Κύπρο, ή ακόμα και στη Θράκη.

Η αλλαγή προσανατολισμού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθίσταται επιτακτική, δεδομένου ότι τα σενάρια ελληνοτουρκικής όξυνσης τροφοδοτούνται ακόμα περισσότερο, λόγω και της γενικότερα επικίνδυνης κατάστασης στην περιοχή, που προκαλεί το αμερικανικό σχέδιο επέμβασης στον Περσικό Κόλπο.


ΣΕΛ.  10  -  11

Eurokinissi

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στο φόντο της συνεχιζόμενης «κοκορομαχίας»

Κρατώντας από ένα ψηφοδέλτιο στο κάθε χέρι ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, την περασμένη Κυριακή, ο μικρός της φωτογραφίας, αλλά σίγουρα τον αφήνει αδιάφορο ο εξελισσόμενος «τρίτος γύρος» της δικομματικής κοκορομαχίας, που ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα τη δημοσίευση πινάκων με εκλογικά αποτελέσματα, με συγκριτικά και άλλα χρήσιμα στοιχεία, οι οποίοι βοηθούν στην καλύτερη και βαθύτερη εξέταση της πρόσφατης μάχης των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.


ΣΕΛ.  6   -   9


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Βγήκαν τα μαχαίρια...

Σε τίποτε ουσιαστικά δε συμφώνησαν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, καθώς οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, ενόψει της διεύρυνσης της Κοινότητας


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ