Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ που διεξάγεται στην Ινδία είναι, λόγω... «έδρας», ο Ινδός GM Βισβανάθαν Ανάντ. Μετά τον αποκλεισμό ισχυρών κορυφαίων, όπως οι Μορόζεβιτς, Ιβαντσούκ, Ελβεστ, Αζμαϊπαρασβίλι, Ξου Γιουν, Σασικιράν κ.ά. πέρασαν στους «οκτώ» οι Ανάντ, Καζιμτζάνοφ, Σορτ, Μπελιάφσκι, Ντρέεβ, Μαλάχοφ, Ρουμπλέφσκι και Γιε.

Στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, (πάντα στο Χιντεραμπάντ της Ινδίας), στις «οκτώ» πέρασαν η Ινδή (!) Κόνερου, η Βουλγάρα Στεφάνοβα, η Ρωσίδα Ματβέεβα, οι Κινέζες Λι Ρουοφάν, Ξου Γιουχούα και Γουάνγκ Πιν, η Αμερικανίδα Κρας όπως και η Ινδή Μεεναζί. Αποκλείστηκαν ισχυρές σκακίστριες όπως η Μάγια Τσιμπουρντανίτζε, Κόστενιουκ, Κράμλινγκ, Χουρτζίτσε, Κοβαλέφσκαγια κ.ά.

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΗΡ ΚΡΑΜΝΙΚ φαίνεται ότι, όπως και ο Γκάρι Κασπάροβ στο παρελθόν, δε θέλει να «μειώσει την ικανότητα» των μηχανών για ειδικούς και ευνόητους λόγους... Ετσι, ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ του Ρώσου GM, στην 5η παρτίδα και σε ένα ισόπαλο φινάλε με ίππους, «χαρίζει από... αβλεψία» τον ίππο του στον Deep Fritz και το σκορ γίνεται 3-3 (;!) αφού και στην 6η παρτίδα ξαναέχασε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΟΚΤΩ» (βλέπε προηγούμενο φύλλο) του Κυπέλλου Ελλάδας, (Μαρούσι - Μάτι Αττικής 2,5 - 1,5 ΣΟ Καβάλας - Λάρισα 3,5-0 άνευ αγώνος, Πάτρα - Σπάρτη 2,5-1,5 και Κύδων Χανίων - ΣΑ Χανίων 3-1). Οι τέσσερις νικητές - οι υπογραμμισμένες ομάδες - θα αγωνιστούν και θα αναδείξουν τον Κυπελλούχο Ελλάδας, στις 23 και 24 Νοέμβρη 2002.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ