Κυριακή 27 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων

Τα σκήπτρα θα προσπαθήσει να διατηρήσει ο Ηρακλής

Sportidea

Τα σκήπτρα θα προσπαθήσει να διατηρήσει ο Ηρακλής
Η ώρα που οι δώδεκα «μονομάχοι» του 35ου πρωταθλήματος της Α1 ανδρών θα ριχτούν στο δρόμο για τη διάκριση, έφτασε. Χτες, οι ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας της χώρας μας πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βήματα στη διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας η κάθε μια ομάδα ξεχωριστά ευελπιστεί να κάνει μια καλή αρχή και να έχει ένα αίσιο τέλος. Και πολύ περισσότερο φέτος που το πρωτάθλημα αναμένεται εξαιρετικά συναρπαστικό αφού όλα τα σωματεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ οι επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο έχουν ανεβάσει κατά πολύ την όρεξη των διεθνών Ελλήνων παιχτών να μεταφέρουν τον δυναμισμό, το πάθος και τη συγκίνηση που ένιωσαν μέσα στις ομάδες τους. Πάντως όλα δείχνουν ότι 4 ομάδες θα παλέψουν για το τρόπαιο. Αυτές είναι Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.Οι άλλοι θα προσπαθήσουν... Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ομάδες της Α1 ανδρών και τους στόχους τους στο φετινό πρωτάθλημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβό του, θα επιδιώξει φέτος ο Ηρακλής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που πέρσι κατέκτησε το νταμπλ, το μόνο που σκέφτεται είναι να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και από 'κει και πέρα να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. Ο Αλέκος Λεώνης που την περσινή χρονιά οδήγησε το «γηραιό» στην πιο μεγάλη επιτυχία στην ιστορία του, παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας απ' όπου φέτος ευελπιστεί να ξαναζήσει τις ίδιες συγκινήσεις που ένιωσε πέρυσι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαθέτει εξαιρετικούς Ελληνες παίχτες αλλά και σπουδαίους ξένους όπως τον Κουβανό Μπρουκς, τον Σλοβάλο Κράβαρικ, τον Αμερικανό Χοφ και τον Γιουγκοσλάβο Μπόσκαν.

Ενισχυμένοι είναι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Sportidea

Ενισχυμένοι είναι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Καρυπίδης (ακραίος), Μπρουκς (ακραίος), Γκιρτζίκης (κεντρικός), Παπαδημητρίου (λίμπερο), Κράβαρικ (διαγώνιος), Αμαξόπουλος (λίμπερο), Μέλκας (πασαδόρος), Μητρούδης (κεντρικός), Μποζίδης (πασαδόρος), Κοντογιάννης (διαγώνιος), Χαφ (ΗΠΑ, κεντρικός), Μπόσκαν (Γιουγκοσλαβία, ακραίος), Γκόρτσανιουκ (ακραίος), Μπάεφ (ακραίος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στο κυνήγι του... χαμένου τίτλου θα επιδοθεί φέτος ο Ολυμπιακός. Με τον Κροάτη Λιούμπο Τράβιτσα στην τεχνική ηγεσία, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν έτοιμοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τη μεγάλη πρόκληση η οποία δεν είναι άλλη από την επιστροφή του τίτλου στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του αρκετούς Ελληνες διεθνείς ενώ οι ξένοι που διαθέτει είναι πολύ μαχητικοί.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Χριστοφιδέλης (ακραίος), Γκιούρδας (ακραίος), Αλεξανδρόπουλος (κεντρικός), Κυριαζής (ακραίος), Γκόμεζ (Βενεζουέλα, διαγώνιος), Κουρνέτας (πασαδόρος), Χολντέιν (Καναδάς, κεντρικός), Δεληκώστας (πασαδόρος), Τσακιρόπουλος (κεντρικός), Μηνούδης (λίμπερο), Ξενάκης (ακραίος), Κονσταντίνοφ (Βουλγαρία, ακραίος), Αθανασιάδης (διαγώνιος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου τη φετινή περίοδο, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αφού έχει γίνει σημαντική ενίσχυση στην ομάδα. Ο Ιταλός προπονητής Ντανιέλε Ρίτσι, θα προσπαθήσει να έχει και με τον Παναθηναϊκό ανάλογη πορεία μ' αυτή που είχε στον πάγκο του Ολυμπιακού, κάτι στο οποίο ευελπιστεί να βοηθήσουν πολύ οι δύο Βραζιλιάνοι της ομάδας αλλά και οι έμπειροι Ελληνες διεθνείς.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ολιβέιρα (Βραζιλία, ακραίος), Ντονάς (διαγώνιος), Καραγιάννης (κεντρικός), Μιούρεκ (Πολωνία, ακραίος), Σιδηρόπουλος (πασαδόρος), Χατζηαντωνίου (κεντρικός), Δημητρακόπουλος (λίμπερο), Κουρούπης (ακραίος), Λιβαθηνός (πασαδόρος), Νασιμέντο (Βραζιλία, διαγώνιος), Πανταλέων (κεντρικός), Ιωακειμίδης (ακραίος).

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Να επανέρθει σε τροχιά... τίτλων, θέλει φέτος η Ορεστιάδα καθώς πέρυσι δεν είχε την παρουσία που θα ήθελε. Ο τεχνικός των «ακριτών», Στέλιος Καζάζης, θα στηριχτεί αρκετά στο πάθος των νεαρών παιχτών της ομάδας του αλλά και στην εμπειρία του Νίκου Σαμαρά και των ξένων. Σημαντικό «ατού» της Ορεστιάδας για ακόμα μια χρονιά, αναμένεται να είναι η πάντα «καυτή» έδρα της.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Πόλακ (Τσεχία, διαγώνιος), Σκόριτς (ακραίος), Κεμονετζής (κεντρικός), Πέτρογλου (ακραίος), Παρασκευαΐδης (πασαδόρος), Σιαντίδης (κεντρικός), Παπάζογλου (κεντρικός), Σαμαράς (ακραίος), Μπαρμπούδης (ακραίος), Βλασακίδης (λίμπερο), Κίτσιος (κεντρικός), Γραμματικόπουλος (διαγώνιος), Πέτκοβιτς (Γιουγκοσλαβία).

ΠΑΟΚ: Να ξεφύγει από τη μετριότητα και να δώσει βροντερό «παρών» στη διοργάνωση, θέλει φέτος ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» παρ' όλο που για αρκετά χρόνια βρίσκεται κοντά στις κορυφαίες θέσεις, δεν έχει ποτέ χαρεί έναν τίτλο. Στόχος λοιπόν της ομάδας του Γιώργου Χριστόπουλου είναι αν όχι να «πιάσει» την κορυφή τουλάχιστον να αποδείξει ότι είναι ικανή για όλα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Τσιγγίδης (ακραίος), Κυριακίδης (κεντρικός), Τσέργος (πασαδόρος), Κουλιέρης (λίμπερο), Παπακοσμάς (ακραίος), Ιωαννίδης (κεντρικός), Προύσαλης (πασαδόρος), Φαϊέντ (Τυνησία, ακραίος), Γκρμπιτς (Γιουγκοσλαβία, ακραίος), Σμαραγδής (κεντρικός), Γκαβρίλοφ (Βουλγαρία, διαγώνιος), Παλιουδάκης (κεντρικός).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Ανάμεσα στις ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, φιγουράρει φέτος ο Πανελλήνιος. Η ομάδα του Γιάννη Λάιου, διαθέτει πολύ δυναμικό έμψυχο υλικό, ενώ περισσότερο στηρίζεται στις δυνατότητες των Ελλήνων παιχτών. Πέρυσι οι «κυανόλευκοι» κυμάνθηκαν στα... μικρομεσαία στρώματα κάτι το οποίο φέτος απεύχονται να συμβεί.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Φιουρμπρίνγκερ (ΗΠΑ, ακραίος), Κατσανεβάκης (κεντρικός), Κιόσης (κεντρικός), Μανιάτης (πασαδόρος), Λάιος (ακραίος), Κουντούρης (ακραίος), Αγγελίδης (ακραίος), Καζάζης (πασαδόρος), Ρουσάκης (ακραίος), Μάρκοβιτς (Γιουγκοσλαβία, διαγώνιος), Θεοδωρίδης (κεντρικός), Μπαλογιάννης (κεντρικός), Δημητρακάκος (λίμπερο).

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την επιστροφή στα ψηλά σκαλοπάτια θα διεκδικήσει φέτος ο Αρης που συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα δώσουν τη μάχη της Ευρώπης. Μεταγραφικά ενισχύθηκε αποκτώντας τους δυο διεθνείς Αμερικανούς ενώ ο Τσέχος προπονητής Πάβελ Τρέσνια στηρίζει πολλά στο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των παικτών που προϋποθέτει «ενθουσιασμό».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Γκανάς (ακραίος), Δεσλής (κεντρικός), Βασιλειάδης (διαγώνιος), Καλμαζίδης (πασαδόρος), Χριστοφορίδης (κεντρικός), Γζουντέλης (λίμπερο), Ωρολογάς (ακραίος), Λάππας (ακραίος), Σάλμον (Αμερικανόδς, ακραίος), Στάνλεϊ (Αμερικανός διαγώνιος), Κβασνίτσα (Τσέχος ακραίος), Ουτζής (κεντρικός), Χαριτωνίδης (πασαδόρος).

ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Η ομάδα της Πάτρας στηριζόμενη κυρίως στην ισχυρή της έδρα θέλει να παλέψει για το κάτι παραπάνω αλλά πρωτίστως θα πρέπει να δώσει με επιτυχία τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Ο τεχνικός της ομάδας Χρήστος Βαλουξής θα στηριχτεί κυρίως στα νέα παιδιά και σε μια αμιγώς ελληνική ομάδα. Το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Χατζηκάλφας (λίμπερο), Μπασούκας (ακραίος ), Ηλιόπουλος (κεντρικός), Χριστοδουλόπουλος (κεντρικός), Θόδωρος Κανελλόπουλος (κεντρικός), Τοπαλίδης (πασαδόρος), Σουλτανόπουλος (πασαδόρος), Φιλίππου (ακραίος), Κωστακόπουλος (κεντρικός), Χατζηπροδρόμου (κεντρικός), Γιώργος Γεωργιάδης (ακραίος), Αρμενάκης (διαγώνιος).

ΑΕ ΝΙΚΑΙΑΣ: Οι σημαντικές μεταγραφές που έκανε φανερώνουν την προσπάθεια των Νικαιωτών να ξεπεράσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. Πράγμα που μεταφράζεται σε έξοδο στην Ευρώπη. Οι αξιόλογοι παίκτες ήρθαν και ο Σωτήρης Δρίκος έχει τη βαριά αποστολή για την υπέρβαση που θέλουν να κάνουν οι Νικαιώτες.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Αλεξόπουλος (ακραίος), Λιάσκος (πασαδόρος), Ψαρράς (πασαδόρος), Στεφάνου (λίμπερο), Ρίντι (Αμερικάνος, ακραίος), Καλαιστίδης (κεντρικός), Ντράκοβιτς (διαγώνιος), Βαρδής(ακραίος), Μπέλος (ακραίος), Ζελιάσκοφ (Βούλγαρος, κεντρικός), Παυλίδης (κεντρικός), Ελγκέτα (Αργεντινός, ακραίος).

ΡΕΘΥΜΝΟ: Η ομάδα της Κρήτης θα στηριχτεί στην ισχυρή της έδρα. Στον πάγκο θα είναι ο Τάκης Καβαλιεράκης.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Χριστοδούλου (κεντρικός), Ρεκλείτης (κεντρικός), Λιόσης (κεντρικός), Βάσοβιτς (Γιουγκοσλάβος, διαγώνιος), Μπελουκέμποφ (ακραίος), Στοΐκοβιτς (Γιουγκοσλάβος, ακραίος), Κουνδουράκης (διαγώνιος), Μπεκιάρης (ακραίος), Τερζής(πασαδόρος), Πίστοβιτς (Σλοβένος, ακραίος), Αναστασίου (πασαδόρος), Μυλωνάς (λίμπερο), Πελτέκης (λίμπερο), Κοπανάκης (πασαδόρος), Μαγγελάκης (πασαδόρος).

ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ: Τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα της Αχαΐας. Οπλο της θα είναι η γερή έδρα. Προπονητής είναι ο Αρης Αγγελόπουλος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ν.Ρουμελιώτης (διαγώνιος), Πλίκας (πασαδόρος), Μπάκας (ακραίος), Λιμανάι (ακραίος), Σπύρου (ακραίος), Μαυρομάτης (ακραίος), Λαμπρόπουλος (πασαδόρος), Μ. Ρουμελιώτης (ακραίος), Μπεκίρης (κεντρικός), Κιτσαντάς (κεντρικός), Κόζης (λίμπερο), Αγγελόπουλος (ακραίος), Κοτσιλιάνος (ακραίος), Μρτζα (Γιουγκοσλάβος, κεντρικός).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Το συγκρότημα του Εβρου θα κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει ψηλά στη βαθμολογία. Αναμφίβολα έχει αξιόλογο υλικό. Τεχνικός ηγέτης ο Γιώργος Τεκτονίδης.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: Ανδρεάδης (κεντρικός), Χαντζής (πασαδόρος), Ζλατλίδης( ακραίος), Φλετούρης (κεντρικός), Μουστακίδης (πασαδόρος), Κοράνις (Γιουγκοσλάβος, ακραίος), Μιλόσεβιτς (Γιουγκοσλάβος, ακραίος), Κούτρας (κεντρικός), Ανδραβίζος (ακραίος), Κίτσιος (διαγώνιος), Γραματικάκης (κεντρικός), Αρχοντούδης (ακραίος).


Μ. ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ